Ρυθμιστικές Αρχές ΝΥ: Όχι στην αλλαγή συμβάσεων για Υπεράκτια και Χερσαία Αιολικά

Ρυθμιστικές Αρχές ΝΥ: Όχι στην αλλαγή συμβάσεων για Υπεράκτια και Χερσαία Αιολικά

Κατασκευαστές προσπάθησαν να επαναδιαπραγματευτούν τα συμβόλαια επειδή τα υψηλά επιτόκια έχουν αυξήσει το κόστος των έργων

 

Σχετικά Άρθρα
Οι ρυθμιστικές αρχές της Νέας Υόρκης απέρριψαν την Πέμπτη αιτήματα από τους κατασκευαστές υπεράκτιων αιολικών έργων και δεκάδων χερσαίων έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που αναζητούν δισεκατομμύρια δολάρια σε πρόσθετη χρηματοδότηση για υπάρχουσες συμβάσεις πώλησης ενέργειας.

Η άρνηση του κράτους θα μπορούσε να αναγκάσει τους κατασκευαστές να ακυρώσουν ορισμένα συμβόλαια που είναι ζημιογόνα  ή να καθυστερήσουν έργα πώλησης ενέργειας στη Νέα Υόρκη, όπως έκανε για ορισμένους κατασκευαστές υπεράκτιων αιολικών στη Μασαχουσέτη.

Η κατασκευή υπεράκτιων έργων αιολικής και άλλων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας είναι το κλειδί για τα σχέδια της Νέας Υόρκης και άλλων πολιτειών των ΗΠΑ για τη μετάβαση από τα ορυκτά καύσιμα και τη μείωση των εκπομπών άνθρακα.

Οι κατασκευαστές προσπάθησαν να επαναδιαπραγματευτούν τα συμβόλαια επειδή τα επιτόκια που έχουν ενισχυθεί για την καταπολέμηση του πληθωρισμού έχουν αυξήσει το κόστος κατασκευής και χρηματοδότησης των έργων τους, μερικά από τα οποία όπως τα υπεράκτια αιολικά πάρκα μπορεί να κοστίσουν δισεκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, η άρνηση των Ρυθμιστικών Αρχών αφορά τις εταιρείες Orsted, Εquinor αλλά και BP. Σύμφωνα με δήλωση του CEO της Orsted στις ΗΠΑ, David Hurdy, τα projects είναι εξαιρετικά οριακά, χωρίς τις προσαρμογές που αρνήθηκαν οι Ρυθμιστικές Αρχές.

Η Orsted συνεχίζει το project του South Fork που αφορά 132 MW στο Rhode Island, αλλά το μεγάλο έργο των 924 MW θα επανακριθεί.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης