Διεθνή

Ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή: Ανησυχία για μία γενικευμένη γεωπολιτική έκρηξη

Ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή: Ανησυχία για μία γενικευμένη γεωπολιτική έκρηξη

Η Τεχεράνη διατηρεί μία μακρά και στενή σχέση με τη Χαμάς, βασικό εταίρο στον «Άξονα της Αντίστασης»

Ο ασκός του Αιόλου στη Μέση Ανατολή έχει ανοίξει. Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα «Wall Street Journal», το Ιράν βοήθησε στον σχεδιασμό της πιο αιματηρής επίθεσης στο Ισραήλ εδώ και 50 χρόνια. Όπως έγραφε η εφημερίδα, επικαλούμενη ανώτερα στελέχη της Χαμάς, η Τεχεράνη άναψε «πράσινο» για την έναρξη της επίθεσης σε συνάντηση στη Βηρυτό την περασμένη Δευτέρα.

Το Ιράν διαψεύδει, με την ηγεσία του, ωστόσο, να υποστηρίζει δημοσίως την επίθεση των ισλαμιστικών οργανώσεων της Χαμάς και της Τζιχάντ και να τις... γιορτάζει ακόμη και με πυροτεχνήματα. «Αυτή η νικηφόρα επιχείρηση θα διευκολύνει και θα επιταχύνει σίγουρα την κατάρρευση του σιωνιστικού καθεστώτος», δήλωνε ο Αλί Ακμπάρ Βελαγιατί, κορυφαίος σύμβουλος του ανώτατου θρησκευτικού ηγέτη του Ιράν, Αλί Χαμενεΐ.

Η Τεχεράνη διατηρεί μία μακρά και στενή σχέση με τη Χαμάς, βασικό εταίρο στον «Άξονα της Αντίστασης». Επί σειρά ετών χρηματοδοτεί και εφοδιάζει με όπλα την ισλαμιστική οργάνωση. Αρκεί όμως αυτό ως απόδειξη πως το Ιράν έχει άμεση σχέση με την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου;

Ο Λευκός Οίκος αναφέρει ότι δεν διαθέτει στοιχεία τα οποία να υποδηλώνουν άμεση συμμετοχή του Ιράν, με τον Τζον Κίρμπι, εκπρόσωπο του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, να υπογραμμίζει ότι η υποστήριξη προς τη Χαμάς καθιστά «το Ιράν σαφώς συνυπεύθυνο».

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης