Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Reuters: Το δολάριο επηρεάζει τις τιμές του πετρελαίου

Reuters: Το δολάριο επηρεάζει τις τιμές του πετρελαίου
Ο αντίκτυπος της οικονομίας των ΗΠΑ στο «μαύρο χρυσό»

Άρθρο του Reuters επικαλούμενο αναλυτές, υποστηρίζει ότι μια ισχυρή οικονομία των ΗΠΑ θα μπορούσε να σηματοδοτήσει μια βραχυπρόθεσμη ζήτηση πετρελαίου, παρότι αντιστρόφως οι στατιστικές οδήγησαν σε ένα ισχυρότερο δολάριο ΗΠΑ και αυξημένα στοιχήματα σε άλλη αύξηση των επιτοκίων το 2023.

Ένα ισχυρό δολάριο ΗΠΑ είναι συνήθως αρνητικό για τη ζήτηση πετρελαίου, καθιστώντας το εμπόρευμα σχετικά πιο ακριβό για τους κατόχους άλλων νομισμάτων.

«Ο σημερινός αριθμός (θέσεις εργασίας) διατηρεί ζωντανή την προοπτική μιας άλλης αύξησης των επιτοκίων και σίγουρα υποστηρίζει το επιχείρημα της Federal Reserve σχετικά με την ανάγκη για επιτόκια να παραμείνουν υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα», ανέφεραν οι αναλυτές σε σημείωμά τους.

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι είχε επιβληθεί η απαγόρευση των εξαγωγών ντίζελ για προμήθειες που παραδίδονται στα λιμάνια με αγωγό. Οι εταιρείες πρέπει να πωλούν τουλάχιστον το 50% της παραγωγής ντίζελ στην εγχώρια αγορά.

Η πορεία των τιμών μεταξύ Gasoil και Brent Futures έπεσε στο χαμηλότερο από τον Ιούλιο, στα 23,59 δολάρια το βαρέλι, αλλά από τότε ανέβηκε στα 25,84 δολάρια.

Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν την Παρασκευή 06/10/2023, αλλά παρέμειναν στις πιο έντονες εβδομαδιαίες απώλειες από τον Μάρτιο, μετά από μια ακόμη μερική άρση της απαγόρευσης εξαγωγής καυσίμων στη Ρωσία που επιδείνωσε τους φόβους για τη ζήτηση. Την ίδια ημέρα, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Brent διαμορφώθηκαν κατά 51 σεντς στα 84,58 δολάρια το βαρέλι.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού West Texas Intermediate διαμορφώθηκαν κατά 48 σεντς στα 82,79 δολάρια.

Σε εβδομαδιαία κλίμακα, το Brent βρισκόταν σε καλό δρόμο (μείωση περίπου 11,7%) και η WTI παρουσίασε πτώση 9,3%.

Η αύξηση της απασχόλησης των ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 336.000 το Σεπτέμβριο σύμφωνα με τις στατιστικές του Τμήματος Εργασίας, υπερβαίνουν τις προβλέψεις των οικονομολόγων για αύξηση 170.000.

«Ο φόβος για την παγκόσμια οικονομία και επομένως η ζήτηση πετρελαίου που προχωράει βρίσκεται στο επίκεντρο της πώλησης», δήλωσε ο αναλυτής της SEB Bjarne Schieldrop.

Ωστόσο, οι αναφορές για σταθερότερη κινεζική ταξιδιωτική δραστηριότητα έχουν, προς το παρόν, ένα κατώτατο όριο στις τιμές.

Τα ταξίδια της χώρας στα μέσα του φθινοπώρου και οι διακοπές της Εθνικής Ημέρας αυξήθηκαν 71,3% σε ετήσια βάση και 4,1% σε σύγκριση με το 2019 (826 εκατομμύρια ταξίδια), σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Σε ένδειξη του μελλοντικού εφοδιασμού των ΗΠΑ, οι εξέδρες πετρελαίου της χώρας μειώθηκαν κατά 5 στις 497 αυτή την εβδομάδα (ο χαμηλότερος αριθμός τους από τον Φεβρουάριο του 2022), δήλωσε την Παρασκευή η εταιρεία ενεργειακών υπηρεσιών Baker Hughes.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης