Ενέργεια

Η ADNOC αναθέτει συμβόλαια 12,8 δισ. δολ. για το έργο φυσικού αερίου Hail και Ghasha

Η ADNOC αναθέτει συμβόλαια 12,8 δισ. δολ. για το έργο φυσικού αερίου Hail και Ghasha
Οι δύο συμβάσεις υπογράφηκαν για το έργο Hail and Ghasha Offshore Development που θα παράγει 1,5 δισεκατομμύρια τυπικά κυβικά πόδια την ημέρα (bscfd) αερίου πριν από το τέλος της δεκαετίας

Η Εθνική Εταιρεία Πετρελαίου του Άμπου Ντάμπι ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι έχει αναθέσει συμβάσεις για ένα έργο φυσικού αερίου που στοχεύει να λειτουργεί με καθαρές μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, προσθέτοντας ότι θα είναι η πρώτη στον κόσμο που θα το κάνει .

Ο ιταλικός όμιλος μηχανικών Maire Tecnimont και ο όμιλος ενεργειακών υπηρεσιών Saipem ανέφεραν σε ξεχωριστές ανακοινώσεις ότι τους ανατέθηκαν συμβάσεις 8,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων και 4,1 δισεκατομμύρια δολάρια από την ADNOC αντίστοιχα για το έργο.

Οι δύο συμβάσεις μηχανικής, προμήθειας και κατασκευής (EPC) υπογράφηκαν για το έργο Hail and Ghasha Offshore Development που θα παράγει 1,5 δισεκατομμύρια τυπικά κυβικά πόδια την ημέρα (bscfd) αερίου πριν από το τέλος της δεκαετίας.

Μεταβατικό καύσιμο

"Το φυσικό αέριο είναι ένα σημαντικό μεταβατικό καύσιμο και η ADNOC θα συνεχίσει να ξεκλειδώνει υπεύθυνα τους πόρους φυσικού αερίου της για να επιτρέψει την αυτάρκεια φυσικού αερίου για τα ΗΑΕ, να αυξήσει την εξαγωγική μας ικανότητα και να υποστηρίξει την παγκόσμια ενεργειακή ασφάλεια", δήλωσε ο Abdulmunim Al Kindy, εκτελεστικός διευθυντής της ADNOC.
Το έργο Hail και Ghasha θα απορροφήσει 1,5 εκατομμύρια τόνους ετησίως (mtpa) CO2, γεγονός που θα αυξήσει τις δεσμευμένες επενδύσεις της ADNOC για ικανότητα δέσμευσης άνθρακα σε σχεδόν 4 mtpa, ανέφερε η δήλωση.

Η ADNOC - η οποία τον Ιούλιο προώθησε τον καθαρό στόχο μηδενικών εκπομπών άνθρακα στο 2045 - την περασμένη εβδομάδα δήλωσε ότι σκοπεύει να αυξήσει την ικανότητα δέσμευσης άνθρακα στους 10 mtpa έως το 2030.

Την Τρίτη, η ADNOC ανακοίνωσε ότι θα εγκαταστήσει μια μονάδα δέσμευσης άνθρακα 10 τόνων την ημέρα που κατασκευάζεται από τη Carbon Clean με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο σε εργοστάσιο λιπασμάτων αζώτου που ανήκει στη Fertiglobe, μια κοινοπραξία μεταξύ αυτής και της ολλανδικής εταιρείας λιπασμάτων OCI.
Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα φιλοξενούν τη σύνοδο κορυφής των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα COP28 από τις 30 Νοεμβρίου έως τις 12 Δεκεμβρίου. Ο νέος πρόεδρός τους είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος της ADNOC Sultan al-Jaber, μια επιλογή που έχει προκαλέσει κριτική από ακτιβιστές για το κλίμα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης