Ενέργεια

Ρωσία: Προς άρση της απαγόρευσης των εξαγωγών ντίζελ μέσω αγωγών τις επόμενες ημέρες

Ρωσία: Προς άρση της απαγόρευσης των εξαγωγών ντίζελ μέσω αγωγών τις επόμενες ημέρες

Δεν θέτει κανένα χρονικό πλαίσιο για την απαγόρευση εξαγωγής καυσίμων που εισήγαγε τον περασμένο μήνα

 

Η ρωσική κυβέρνηση είναι έτοιμη να άρει εν μέρει την απαγόρευσή της στις εξαγωγές ντίζελ τις επόμενες ημέρες, ανέφερε την Τετάρτη η εφημερίδα Kommersant, επικαλούμενη ανώνυμες πηγές.

Η απαγόρευση θα αρθεί μόνο στις εξαγωγές πετρελαίου ντίζελ μέσω αγωγών και οι όγκοι ενδέχεται να υπόκεινται σε ποσοστώσεις για να αποφευχθούν οι αυξήσεις στις τιμές χονδρικής, ανέφερε η εφημερίδα. Η απαγόρευση των εξαγωγών βενζίνης θα παραμείνει σε ισχύ προς το παρόν.

Οι εγκαταστάσεις αποθήκευσης της Transneft έχουν σχεδόν εξαντληθεί και η ανακατεύθυνση των επιπλέον όγκων στην εγχώρια αγορά ήταν σχεδόν τεχνολογικά αδύνατη, αναφέρει η Kommersant.

Την Τρίτη, η Ρωσία δήλωσε ότι δεν θέτει κανένα χρονικό πλαίσιο για την απαγόρευση εξαγωγής καυσίμων που εισήγαγε τον περασμένο μήνα.

Παρά το γεγονός ότι είναι ένας από τους κορυφαίους παραγωγούς πετρελαίου στον κόσμο, η Ρωσία υπέστη ελλείψεις βενζίνης και ντίζελ τους τελευταίους μήνες, καθώς οι υψηλές τιμές εξαγωγής κατέστησαν πιο συμφέρουσα για τα διυλιστήρια να πωλούν τα προϊόντα τους στο εξωτερικό.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης