Ενέργεια

CNOOC: Πιθανή αύξηση της ζήτησης φυσικού αερίου της Κίνας το 2023 κατά 8%

CNOOC: Πιθανή αύξηση της ζήτησης φυσικού αερίου της Κίνας το 2023 κατά 8%
Η αύξηση της ζήτησης φυσικού αερίου φέτος αναμένεται να είναι μεταξύ 5,7% και 7,4%, σύμφωνα με εκτιμήσεις που έγιναν αυτήν την εβδομάδα από το ICIS, Energy Aspects και SIA Energy

Η ζήτηση φυσικού αερίου της Κίνας φέτος αναμένεται να αυξηθεί κατά 8% από το 2022 στα 396,4 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα (bcm), δήλωσε αναλυτής στο ερευνητικό τμήμα της εθνικής εταιρεία πετρελαίου CNOOC σε σημερινό (21/9) συνέδριο.

Οι εισαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) αναμένεται να φτάσουν τους 70,79 εκατομμύρια μετρικούς τόνους φέτος, αυξημένες κατά 10,9% από πέρυσι, ενώ οι εισαγωγές φυσικού αερίου από αγωγούς αναμένεται να φτάσουν τα 69,5 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα, ή 10,7% περισσότερες από το 2022, δήλωσε ο Xie Xuguang.

Οι προβλέψεις της CNOOC για αύξηση της ζήτησης είναι υψηλότερες από αυτές τριών άλλων αναλυτών και έρχονται μετά από μια σπάνια πτώση το 2022, όταν η κινεζική ζήτηση φυσικού αερίου μειώθηκε κατά 1% λόγω των αυστηρών ελέγχων για τον COVID-19. Σε αυτό συνυπολογίζεται ότι η Κίνα έχει παραχωρήσει τη θέση της ως ο κορυφαίος εισαγωγέας LNG στην Ιαπωνία.

Η αύξηση της ζήτησης φυσικού αερίου φέτος αναμένεται να είναι μεταξύ 5,7% και 7,4%, σύμφωνα με εκτιμήσεις που έγιναν αυτήν την εβδομάδα από το ICIS, Energy Aspects και SIA Energy.

Η συνολική ζήτηση φυσικού αερίου της Κίνας αναμένεται να κορυφωθεί στα 700 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα το 2040, πρόσθεσε ο Xie, απηχώντας μια προηγούμενη πρόβλεψη της κρατικής Sinopec.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης