Ενέργεια

Deutche Energy Terminal: Οι πρώτες δημοπρασίες δέσμευσης χωρητικότητας για αέριο

Deutche Energy Terminal: Οι πρώτες δημοπρασίες δέσμευσης χωρητικότητας για αέριο
Στις 16 και 23 Οκτωβρίου οι ψηφιακές δημοπρασίες

Η κρατική εταιρεία τερματικού σταθμού LNG Deutsche Energy Terminal προσφέρει βραχυπρόθεσμη ικανότητα επαναεριοποίησης στα τερματικά της Γερμανίας για πρώτη φορά από την ίδρυσή της τον Ιανουάριο.

Το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομικών Υποθέσεων και Δράσης για το Κλίμα της Γερμανίας (BMWK) ίδρυσε την DET με έδρα το Ντίσελντορφ τον Ιανουάριο για τη διαχείριση εισαγωγών LNG στους τερματικούς σταθμούς. Η DET θα λειτουργεί τέσσερις τερματικούς σταθμούς LNG στην περιοχή της Βόρειας Θάλασσας.

Σε δύο γύρους ψηφιακών δημοπρασιών, που πρόκειται να ξεκινήσουν στις 16 Οκτωβρίου και στις 23 Οκτωβρίου, αντίστοιχα, οι παίκτες της αγοράς θα μπορούν να αποκτήσουν δικαιώματα χρήσης για τις πρώτες βραχυπρόθεσμες δυναμικότητες το 2024 στα τερματικά Brunsbüttel και Wilhelmshaven 1, δήλωσε η DET. Η DET είπε ότι σχεδιάζει να προσφέρει περαιτέρω βραχυπρόθεσμες χωρητικότητες στους τερματικούς σταθμούς Stade και Wilhelmshaven 2 σε έναν επόμενο γύρο δημοπρασίας τον Δεκέμβριο του 2023.

Επίσης, ο φορέας εκμετάλλευσης τερματικού σταθμού LNG πρόσθεσε ότι σχεδιάζει να διαθέσει στην αγορά μακροπρόθεσμες δυναμικότητες με θητεία άνω του ενός έτους τον Απρίλιο του 2024.

Γερμανικά FSRU

Η γερμανική κυβέρνηση, με τη βοήθεια της Uniper, της RWE και της κοινοπραξίας TES ναύλωσε συνολικά πέντε FSRU και υπέγραψε επίσης συμφωνία με την ιδιωτική εταιρεία LNG Deutsche ReGas για μία από τις μονάδες.

Η Uniper και η RWE εγκατέστησαν τα FSRU της Hoegh LNG στο Wilhelmshaven και στο Brunsbüttel, ενώ η FSRU Transgas Force, που ανήκει στην Dynagas, έφτασε πρόσφατα στο Bremerhaven της Γερμανίας, όπου θα προετοιμαστεί για την επερχόμενη δουλειά της στο Stade. Το FSRU Excelsior της Excelerate Energy κατευθύνεται προς ένα ναυπηγείο στην Ισπανία για μια προγραμματισμένη τεχνική στάση πριν από την έναρξη της εργασίας του στο Wilhelmshaven της Γερμανίας.

Επιπλέον, η ιδιωτική εταιρεία Deutsche ReGas, η οποία εγκαινίασε επίσημα το τερματικό εισαγωγών LNG με βάση το Lubmin FSRU τον Ιανουάριο, σχεδιάζει να εγκαταστήσει το FSRU Transgas Power 174.000 cbm, που ανήκει επίσης στη Dynagas, για να εξυπηρετεί το τερματικό εισαγωγής LNG στο λιμάνι του Mukran. Αυτό το FSRU θα λειτουργεί κατά μήκος του FSRU Neptune στο Mukran ως μέρος της δεύτερης φάσης του τερματικού LNG.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης