Ενέργεια

J.Imaz (Repsol): Στόχος μας η ενεργειακή μετάβαση και όχι η ενεργειακή διαταραχή

J.Imaz (Repsol): Στόχος μας η ενεργειακή μετάβαση και όχι η ενεργειακή διαταραχή
Η πετρελαϊκή εταιρεία σχεδιάζει να αναπτύξει αιολικούς, ηλιακούς και υδροηλεκτρικούς σταθμούς συνολικής ισχύος 20 GW έως το 2030
Σχετικά Άρθρα

Η ενεργειακή μετάβαση βρίσκεται σε κίνδυνο από το αυξανόμενο κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας και τους ανεπαρκείς κανονισμούς, δήλωσε χθες (19/9) ο διευθύνων σύμβουλος της Repsol, Josu Jon Imaz.

Το καθαρό υδρογόνο είναι μεταξύ των πηγών ενέργειας που κινδυνεύουν λόγω του υψηλού κόστους ηλεκτρικής ενέργειας και των κανονισμών, σύμφωνα με το Imaz, αλλά η τεχνολογία δέσμευσης άνθρακα εξακολουθεί να είναι αρκετά φθηνή ώστε να δικαιολογεί την κατασκευή μεγάλης κλίμακας σε ορισμένα μέρη, μεταδίδει το Reuters.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Repsol άδραξε την ευκαιρία στο Παγκόσμιο Συνέδριο Πετρελαίου στο Κάλγκαρι για να επιτεθεί στις ρυθμιστικές αρχές για την κατώτερη απόδοσή τους. «Χρειαζόμαστε έναν ανοιχτόμυαλο ρυθμιστή, που δεν θα απαγορεύει και υπαγορεύει».


Η στροφή στις ΑΠΕ και το μυαλό στο τώρα

Η πετρελαϊκή εταιρεία σχεδιάζει να αναπτύξει αιολικούς, ηλιακούς και υδροηλεκτρικούς σταθμούς συνολικής ισχύος 20 GW έως το 2030, δαπανώντας δισεκατομμύρια στις ΑΠΕ.

Σύμφωνα με τον Imaz, μια τακτική ενεργειακή μετάβαση απαιτεί πρόσβαση σε διαφοροποιημένες πηγές ενέργειας—συμπεριλαμβανομένων των υδρογονανθράκων. Και αυτές οι διαφοροποιημένες πηγές ενέργειας θα πρέπει να έχουν επαρκή προσφορά για να καλύπτουν όχι μόνο την παρούσα ζήτηση, αλλά και τη μελλοντική.

«Στόχος μας πρέπει να είναι η ενεργειακή μετάβαση και όχι η ενεργειακή διαταραχή», είπε ο Imaz νωρίτερα αυτό το έτος, προσθέτοντας ότι «η ανάγκη να δοθούν κίνητρα για όλες τις τεχνολογικές λύσεις είναι ιδιαίτερα σαφής για να συνεχίσουμε να οδηγούμε την ενεργειακή μετάβαση με δίκαιο τρόπο».

Σε πολλές περιπτώσεις, οι κανονισμοί αλληλεπικαλύπτονται και συχνά συνοδεύονται από περιορισμούς, ακόμη και απαγορεύσεις τεχνολογιών και λύσεων που θα μπορούσαν να μας βοηθήσουν να μειώσουμε τις εκπομπές γρηγορότερα. Χρειαζόμαστε πολιτικές που δημιουργούν σαφή κίνητρα για επενδύσεις προωθώντας όλες τις λύσεις απαλλαγής από τις ανθρακούχες εκπομπές σε ίσους όρους ανταγωνισμού. Αυτό που βλέπουμε στις ΗΠΑ με τον νόμο για τη μείωση του πληθωρισμού είναι καλύτερο», δήλωσε ο Imaz τον Μάιο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης