Ενέργεια

Ρωσία: Αύξηση των εσόδων από πετρέλαιο - φυσικό αέριο κατά 14% το Σεπτέμβριο

Ρωσία: Αύξηση των εσόδων από πετρέλαιο - φυσικό αέριο κατά 14% το Σεπτέμβριο
Τα καθαρά έσοδα είναι μικρότερα από τα ακαθάριστα φορολογικά έσοδα λόγω του «μηχανισμού απόσβεσης»

Τα έσοδα της Ρωσίας από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, τα οποία αντιπροσωπεύουν περίπου το 1/3 των συνολικών εσόδων του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού, πρόκειται να αυξηθούν σε περίπου 733 δισεκατομμύρια ρούβλια (7,6 δισεκατομμύρια δολάρια) τον Σεπτέμβριο, αυξημένα κατά 14% από τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με υπολογισμούς του Reuters. Το αντίστοιχο ποσό τον Σεπτέμβριο του 2022 ήταν 688 δισεκατομμύρια ρούβλια.

Τα καθαρά έσοδα είναι μικρότερα από τα ακαθάριστα φορολογικά έσοδα λόγω του «μηχανισμού απόσβεσης» που επιδοτεί τις εταιρείες να συνεχίσουν να προμηθεύουν την εγχώρια αγορά όταν οι τιμές εξαγωγής καυσίμων είναι υψηλές.

Ο προϋπολογισμός αναμένεται να επιστρέψει περίπου στα 278 δισεκατομμύρια ρούβλια στα διυλιστήρια στο πλαίσιο του μηχανισμού απόσβεσης τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Reuters.

Τα έσοδα από τις πωλήσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου είναι ζωτικής σημασίας για την οικονομία της Ρωσίας που προσανατολίζεται στα commodities και για τη χρηματοδότηση αυτού που αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία.Το υπουργείο Οικονομικών πρόκειται να δημοσιεύσει τα στοιχεία του για τα έσοδα του προϋπολογισμού από πετρέλαιο και φυσικό αέριο στις αρχές Οκτωβρίου.

Το υπουργείο προβλέπει ότι αυτά τα έσοδα φέτος θα μειωθούν κατά 23% στα 8,94 τρισεκατομμύρια ρούβλια, ενώ το δημοσιονομικό έλλειμμα φαίνεται σε σχεδόν 3 τρισεκατομμύρια ρούβλια, ή 2% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης