Ενέργεια

Chevron: Στο «φουλ οι μηχανές» παραγωγής του Wheatstone LNG - Υποχωρεί το TTF

Chevron: Στο «φουλ οι μηχανές» παραγωγής του Wheatstone LNG - Υποχωρεί το TTF
Οι απεργίες επρόκειτο να διαρκέσουν μέχρι το τέλος αυτού του μήνα, ενώ υπάρχουν σκέψεις και για το πρώτο 10ημερο του Οκτώβρη

Επανήλθε στα φυσιολογικά της η πλήρης παραγωγή φυσικού αερίου στις εγκαταστάσεις της Chevron στην Αυστραλία, σύμφωνα με το Reuters.

Οι εργαζόμενοι ξεκίνησαν 24ωρες απεργίες το Σαββατοκύριακο στις εγκαταστάσεις LNG της Chevron's Gorgon και Wheatstone, οι οποίες αντιπροσωπεύουν πάνω από το 5% της παγκόσμιας προσφοράς, κλιμακώνοντας τις έξι ημέρες σύντομων στάσεων εργασίας και περιορισμένων απαγορεύσεων σε ορισμένες εργασίες. Mάλιστα, το TTF για τον Οκτώβριο σημειώνει πτώση 3,3% στα 35,2 ευρώ/MWh.

Οι απεργίες θα ήταν πιο αποτελεσματικές κατά τη διάρκεια διακοπών, καθώς η επανεκκίνηση του εξοπλισμού απαιτεί περισσότερους εργάτες, σύμφωνα με αναλυτές. Ωστόσο, τα ναυτιλιακά δεδομένα για τις LSEG Eikon και Kpler έδειξαν ότι η Wheatstone συνέχισε τις εξαγωγές LNG την Παρασκευή (15/9) παρά το σφάλμα και τις απεργίες.

«Δεν υπήρξε καμία αλλαγή στις προγραμματισμένες παραδόσεις LNG. Οι εγχώριες εγκαταστάσεις και η παροχή φυσικού αερίου δεν επηρεάστηκαν» δήλωσε η Chevron.

Αυτή την εβδομάδα η δικαστική οδός

Υπενθυμίζεται ότι αυτή την Παρασκευή, η Επιτροπή Δίκαιης Εργασίας θα πραγματοποιήσει ακρόαση για τα όσα αιτήθηκε η Chevron. Οι απεργίες επρόκειτο να διαρκέσουν μέχρι το τέλος αυτού του μήνα, αλλά το σωματείο Offshore Alliance, ένας συνασπισμός δύο συνδικάτων, σημείωσε το Σάββατο ότι σκοπεύουν να υποβάλουν ειδοποίηση στη Chevron για να παρατείνουν τα σχέδια διακοπής εργασίας τους.

Ένας αξιωματούχος του συνδικάτου με άμεση γνώση του θέματος δήλωσε τη Δευτέρα ότι οι εργαζόμενοι σχεδίαζαν να παρατείνουν τη βιομηχανική δράση για άλλες δύο εβδομάδες μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης