Ενέργεια

Βρετανία: Μέτρα υπέρ των ηλικιωμένων από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας

Βρετανία: Μέτρα υπέρ των ηλικιωμένων από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας
Πιο αυστηρή απέναντι στους προμηθευτές ενέργειας για τους μετρητές αναγκαστικής προπληρωμής

Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας της Βρετανίας (Ofgem), ανακοίνωσε την Τετάρτη 13/9/2023 αυστηρότερους κανόνες για τους προμηθευτές ενέργειας που επιδιώκουν να εγκαταστήσουν αναγκαστικά μετρητές προπληρωμής σε σπίτια πελατών που δυσκολεύονται να πληρώσουν τους σχετικούς λογαριασμούς όπως μεταδίδει το Reuters.

Από τις 8 Νοεμβρίου, οι εταιρείες δεν θα επιτρέπεται να εγκαθιστούν αναγκαστικά μετρητές στα σπίτια ατόμων ηλικίας 75 ετών και άνω (προς το παρόν είναι 85), ούτε στα σπίτια όσων έχουν παιδιά κάτω των δύο ετών.

Τα νοικοκυριά όπου οι κάτοικοι έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας ή ιατρικές εξαρτήσεις λόγω της ζεστασιάς θα προστατεύονται επίσης, είπε ο Ofgem.

«Η Ofgem θα παρακολουθεί στενά τη συμπεριφορά των προμηθευτών για να διασφαλίσει ότι συμμορφώνονται με το πνεύμα και το γράμμα αυτών των κανόνων.

Εάν δεν συμβαίνει αυτό, δεν θα διστάσουμε να αναλάβουμε δράση», δήλωσε ο Neil Kenward, διευθυντής στρατηγικής στην Ofgem.

Η πρακτική των μετρητών αναγκαστικής προπληρωμής τέθηκε υπό έλεγχο νωρίτερα αυτό το έτος, αφού η εφημερίδα The Times ανέφερε ότι χρεωστικοί πράκτορες που εργάζονταν για λογαριασμό της British Gas της Centrica (CNA.L) είχαν εγκαταστήσει βίαια μετρητές προπληρωμής σε σπίτια ορισμένων ευάλωτων πελατών.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης