Ενέργεια

BP: Ενεργειακό επενδυτικό πρόγραμμα ως 10 δισ. ευρώ στη Γερμανία

BP: Ενεργειακό επενδυτικό πρόγραμμα ως 10 δισ. ευρώ στη Γερμανία
Το επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρείας έχει ορίζοντα έως το τέλος της δεκαετίας

Επενδύσεις έως και 10 δισ. ευρώ (10,7 δισ. δολ.) σε καύσιμα χαμηλών εκπομπών άνθρακα, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων, ετοιμάζει για τη Γερμανία, η BP, καθώς εντείνεται ο ανταγωνισμός για την ενεργειακή μετάβαση της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης.

Το επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρείας έχει ορίζοντα έως το τέλος της δεκαετίας, σύμφωνα με το Reuters.

Η Γερμανία είναι μία από τις λίγες χώρες στις οποίες στοχεύει η BP να αναπτύξει σε κλίμακα τη στρατηγική της για τη στροφή από τα ορυκτά καύσιμα προς καύσιμα και ηλεκτρική ενέργεια χαμηλών εκπομπών άνθρακα.
Στο επίκεντρο του επενδυτικού προγράμματος της εταιρείας για τη Γερμανία βρίσκονται τα σχέδια για την επέκταση του τοπικού δικτύου ταχείας φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων (EV) της BP, την απαλλαγή των διυλιστηρίων της από τις ανθρακούχες εκπομπές και την ανάπτυξη της αιολικής ενέργειας. Η εταιρεία μελετά, επίσης, έναν τοπικό κόμβο για την εισαγωγή υδρογόνου χαμηλών εκπομπών άνθρακα.

«Μιλάμε για διυλιστήρια, μιλάμε για το μεγαλύτερο δίκτυο πρατηρίων καυσίμων στη Γερμανία, μιλάμε για υφιστάμενες επιχειρηματικές σχέσεις, για ισχυρά εμπορικά σήματα», δήλωσε στο Reuters ο Patrick Wendeler, ο οποίος προεδρεύει του διοικητικού συμβουλίου της BP Europe. «Όλα αυτά είναι εξαιρετικά πλεονεκτήματα στα οποία μπορούμε να βασιστούμε και τα οποία δεν έχουν άλλοι σε αυτή τη μορφή. Αυτό είναι ένα πλεονέκτημα».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης