Νέο συμβόλαιο 630 εκατομμυρίων ευρώ για τη σύνδεση της Αδριατικής Θάλασσας εξασφάλισε η Prysmian Group όπως αποκαλύπτει η ιστοσελίδα www.offshore-energy.biz.
Η κολοσσιαία εταιρεία στον τομέα της καλωδίωσης, κέρδισε άλλη μια σύμβαση για την παράδοση ενός έργου υποθαλάσσιου καλωδίου στην Ιταλία.
Με αυτό, η πρόσληψη παραγγελιών της εταιρείας Projects Business Unit υπερβαίνει τα 10 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως μέχρι σήμερα, συμπεριλαμβανομένων των συμφωνιών προτιμώμενου πλειοδότη.
Η Prysmian εξασφάλισε τη σύμβαση με την Terna Rete Italia, η οποία ανήκει εξ ολοκλήρου στον διαχειριστή συστημάτων μεταφοράς της Ιταλίας (TSO) Terna, για το έργο Adriatic Link που θα συνδέει τις περιοχές κεντρικής-νότιας και κεντρικής-βόρειας Ιταλίας.
Η διπολική καλωδιακή γραμμή HVDC θα επιτρέψει χωρητικότητα μετάδοσης έως και 1.000 MW.
Άλλα έργα που έχει αναλάβει η Prysmian
Σημειώνουμε ότι η Prysmian έχει ήδη εξασφαλίσει πολλά έργα σύνδεσης υποθαλάσσιου δικτύου στην περιοχή της Μεσογείου, όπως η Tyrrhenian Link, η υποθαλάσσια καλωδιακή σύνδεση μεταξύ Κάπρι και Σορέντο και η υποθαλάσσια καλωδιακή σύνδεση μεταξύ της νήσου Έλβα και του Πιομπίνο στην ηπειρωτική Ιταλία.
Λεπτομέρειες του έργου
Η διαδρομή, που θα διαρκέσει συνολικά περίπου 250 χιλιόμετρα, θα αποτελείται από δύο υποθαλάσσια καλώδια μήκους περίπου 210 χιλιομέτρων κατά μήκος της Αδριατικής Θάλασσας.
Η Prysmian θα παρέχει επίσης δύο υπόγεια καλώδια περίπου 40 χιλιομέτρων που θα συνδέουν κάθε σημείο προσγείωσης με τον περιφερειακό υποσταθμό.
Όλα τα υποβρύχια καλώδια με μόνωση XLPE θα παράγονται στο κέντρο αριστείας της Prysmian που βρίσκεται στο Arco Felice, ενώ τα υπόγεια καλώδια με μόνωση P-λέιζερ θα κατασκευάζονται στο Gron της Γαλλίας.Η εγκατάσταση θα πραγματοποιηθεί από τα πλοία τοποθέτησης καλωδίων (CLV) της εταιρείας Leonardo da Vinci και Monna Lisa.
Η ολοκλήρωση των εργασιών τοποθέτησης καλωδίων θα πραγματοποιηθεί εντός του πρώτου εξαμήνου του 2028.
«Αυτό το βραβείο επιβεβαιώνει την αμοιβαία εμπιστοσύνη και τη μακροχρόνια σχέση μεταξύ της Terna και του Ομίλου Prysmian, καθώς αυτό είναι το τελευταίο από πολλά έργα που εργαζόμαστε με τον ιταλικό ΔΣΜ.
Είμαστε περήφανοι που έχουμε την ευκαιρία να παίξουμε το ρόλο μας στην ανάπτυξη μιας τέτοιας στρατηγικής υποδομής για τη χώρα μας, διαθέτοντας την καλύτερη τεχνολογία υποβρυχίων καλωδίων που κατασκευάζονται στην Ιταλία.
Με αυτό τον τρόπο συμβάλλουμε στην ενίσχυση της μετάδοσης ενέργειας στο κέντρο της ηπειρωτικής χώρας σύμφωνα με τους στόχους που ορίζονται στο Ολοκληρωμένο Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα (PNIEC) που θα πρέπει να υποστηρίξει περαιτέρω το ρόλο της Ιταλίας ως κόμβου ηλεκτρικής ενέργειας για την Ευρώπη και ολόκληρη την περιοχή της Μεσογείου», δήλωσε ο H. Ozmen (EVP Projects BU στην Prysmian).
www.worldenergynews.gr