Επικαιρότητα

Οι προτεραιότητες της κυβέρνησης μετά την καταστροφή - Το βάρος στη Θεσσαλία

Οι προτεραιότητες της κυβέρνησης μετά την καταστροφή - Το βάρος στη Θεσσαλία
O πρωθυπουργός θα μεταβεί σήμερα στη Λάρισα προκειμένου να έχει προσωπική εικόνα της κατάστασης, ενώ είναι πολύ πιθανό να παραμείνει και το Σάββατο στην περιοχή

Oι εικόνες απόλυτης καταστροφής από τις πλημμύρες που προκάλεσε το κύμα κακοκαιρίας με την ονομασία «Daniel» στη Θεσσαλία και την Κεντρική Ελλάδα, και ανέδειξαν για ακόμη μία φορά κενά και ελλείψεις στη λειτουργία του κρατικού μηχανισμού, οδήγησαν τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στην απόφαση να αναβάλει την παρουσία του στη Θεσσαλονίκη για την καθιερωμένη ομιλία στη ΔΕΘ.

Αντιθέτως, ο πρωθυπουργός θα μεταβεί σήμερα στη Λάρισα προκειμένου να έχει προσωπική εικόνα της κατάστασης, ενώ είναι πολύ πιθανό να παραμείνει και το Σάββατο στην περιοχή. Η απόφαση ελήφθη όταν έγινε σαφές ότι οι επιπτώσεις της κακοκαιρίας είναι πολύ σοβαρές, κάτι που, άλλωστε, μαρτυρείται από τις απώλειες ζωών, ενώ δεν μπορεί ακόμη να υπολογιστεί το μέγεθος των ζημιών σε υποδομές και περιουσίες.

Το μέγεθος της καταστροφής οδήγησε σε εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων μέσα από τον υφιστάμενο δίαυλο που τις συνδέει με το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (ΕΣΚΕΔΙΚ).

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης