Η Bute αποκαλύπτει σχέδια για ενεργειακό πάρκο της Ουαλίας 165 MW

Η Bute αποκαλύπτει σχέδια για ενεργειακό πάρκο της Ουαλίας 165 MW
Νέες επενδύσεις στην πράσινη ενέργεια

Η Bute Energy (εταιρεία με έδρα το Κάρντιφ η οποία αναλαμβάνει έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας) ανακοίνωσε σχέδια για το Ενεργειακό Πάρκο Llyn Lort, το οποίο θα μπορούσε να παράγει περίπου 165 MW καθαρής, πράσινης ενέργειας, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας renews.biz.

Το έργο βρίσκεται νοτιοδυτικά του Llanerfyl και δυτικά του Cefn Coch στο Powys εντός μιας Προ-Αξιολογημένης Περιοχής για μεγάλης κλίμακας χερσαία αιολική ενέργεια σύμφωνα με το Εθνικό Πλαίσιο Ανάπτυξης της Ουαλικής κυβέρνησης, Future Wales: The National Plan 2040.

Η προτεινόμενη τοποθεσία περιλαμβάνει έως και 25 ανεμογεννήτριες με μέγιστο ύψος άκρου πτερυγίου 220 μέτρα.

Ως μέρος του έργου Llyn Lort Energy Park, θα δημιουργηθεί ένα ταμείο κοινοτικών παροχών το οποίο αναμένεται επί του παρόντος να προσφέρει επενδύσεις αξίας περίπου 1,2 εκατομμυρίων λιρών ετησίως σε τοπικό επίπεδο.


Άνοιγμα της Bute Energy στην τοπική κοινωνία

«Η ομάδα κοινωνικών παροχών της εταιρείας επικεντρώνεται στη δημιουργία μονοπατιών για τους ντόπιους για να αποκτήσουν απασχόληση», ανακοίνωσε ο Bute.

Θέλει επίσης να εξασφαλίσει την πρόσβαση βέλτιστων πρακτικών στα ενεργειακά πάρκα της και να συνεργαστεί με τοπικά σχολεία και κοινοτικές εγκαταστάσεις για να βοηθήσει στη μείωση των ενεργειακών λογαριασμών και του αποτυπώματος άνθρακα

Η Bute Energy δήλωσε ότι δεσμεύεται να συνεργάζεται και να υποστηρίζει τις κοινότητες όπου αναπτύσσει τα έργα της.

Εκτός από το ταμείο, έχει δεσμευτεί να εξασφαλίσει όσο το δυνατόν περισσότερες επενδύσεις σε τοπικό επίπεδο.

Κάθε ανάθεση σύμβασης Bute Energy κατά την ανάπτυξη και την κατασκευή θα βλέπει τους εταίρους να υπογράφουν ένα Πρότυπο Κοινωνικής Αξίας, το οποίο θα υποστηρίζει και θα κατευθύνει τους εταίρους να επενδύσουν θέσεις εργασίας, χρόνο, πόρους και χρήματα στις κοινότητες κοντά σε έργα, με στόχο να διατηρήσουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος της επένδυσής μας σε Ουαλία προς όφελος των τοπικών κοινωνιών.

Ένας πρώτος γύρος δημόσιας διαβούλευσης για το έργο διαρκεί από την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου έως την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023, με δημόσιες συνεδρίες και διαδικτυακά σεμινάρια για να επιτρέψουν στους ανθρώπους να δουν πληροφορίες και να πουν τη γνώμη τους.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης