Τελευταία Νέα

Συμφωνία σύνδεσης για την πρώτη μπαταρία 300 MWh σε τεράστιο ηλιακό και κέντρο αποθήκευσης

Συμφωνία σύνδεσης για την πρώτη μπαταρία 300 MWh σε τεράστιο ηλιακό και κέντρο αποθήκευσης
Νέες θέσεις εργασίας αναμένεται να δημιουργηθούν

Η Amp Energy λέει ότι σφράγισε μια συμφωνία σύνδεσης για μια νέα μεγάλη μπαταρία 300 MWh στη Νότια Αυστραλία που θα είναι ο θεμέλιος λίθος ενός τεράστιου ηλιακού κόμβου και αποθήκευσης στην πολιτεία.

Η συμφωνία μεταξύ της Amp (παγκόσμιος ενεργειακός όμιλος που υποστηρίζεται από την ιδιωτική επενδυτική εταιρεία Carlyle), ανέφερε ότι η συμφωνία για την μπαταρία Bungama των 150 MW, δύο ωρών (300 MWh) έχει υπογραφεί με την ElectraNet, η οποία διαχειρίζεται το δίκτυο μεταφοράς υψηλής τάσης στην πολιτεία.

Η μπαταρία Bungama είναι η πρώτη δόση μιας προγραμματισμένης επένδυσης 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε μια σειρά έργων ηλιακής ενέργειας και αποθήκευσης σε όλη τη Bungama, κοντά στο Port Pirie, το Roberstown και το Whyalla, γνωστό ως το κέντρο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της Νότιας Αυστραλίας.

Τα σχέδια περιλαμβάνουν συνολικά 640 MW αποθήκευσης μπαταριών, με περίπου δύο ώρες αποθήκευσης, συν 1,4 GW ηλιακών πάρκων μεγάλης κλίμακας.

Τα έργα θα ωθήσουν εύκολα τη Νότια Αυστραλία πέρα από τον στόχο της για καθαρές ανανεώσιμες πηγές ενέργειας κατά 100%, αλλά είναι επίσης πιθανό να τροφοδοτήσουν τα μεγάλα σχέδια του Amp για το πράσινο υδρογόνο.

Η Amp θεωρείται πετυχημένος πλειοδότης για την ανάπτυξη και τη δημιουργία έως και 5 GW χωρητικότητας ηλεκτρόλυσης υδρογόνου στο Cape Hardy Port Precinct την επόμενη δεκαετία στον περίβολο, έχοντας στόχο περισσότερους από 5 εκατομμύρια τόνους πράσινης αμμωνίας ετησίως.

«Η ανακοίνωση της Bungama BESS τονίζει τη δέσμευσή μας στην πολιτεία της Νότιας Αυστραλίας, προς τον στόχο της να επιτύχει καθαρές μηδενικές εκπομπές και 100% παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές έως το 2050», δήλωσε ο Dean Cooper (Επικεφαλής του Amp Australia).


Νέες θέσεις εργασίας και ανάπτυξη της Αυστραλίας γενικότερα

 Το έργο της μπαταρίας έχει επίσης συνάψει Συμφωνία Πολιτιστικής Κληρονομιάς Αβορίγινων (αυτόχθονες κατοίκους της Αυστραλίας) και μοιράζονται οφέλη με την Nukunu Wapma Thura Aboriginal Corporation.

Το έργο αναμένεται να δημιουργήσει έως και 70 θέσεις εργασίας στις κατασκευές για έως και ένα χρόνο και 20 συνεχιζόμενες θέσεις εργασίας κατά τη διάρκεια των εργασιών, και αναμένεται να είναι online έως το 2025.

Τα άλλα δύο μεγάλα έργα μπαταριών αναμένεται να ακολουθήσουν εντός 18 μηνών.

Ο υπουργός Εμπορίου και Επενδύσεων, Nick Champion είπε ότι τα έργα Amp καταδεικνύουν την παγκόσμια θέση του κράτους ως ηγέτη στον τομέα της πράσινης ενέργειας.

Η Νότια Αυστραλία τροφοδοτείται από ένα παγκόσμιο μερίδιο άνω του 70% αιολικής και ηλιακής ενέργειας τους τελευταίους 12 μήνες.


Άλλες μπαταρίες στην Αυστραλία

Η μπαταρία Bungama εντάσσεται σε ένα αυξανόμενο χαρτοφυλάκιο μεγάλων μπαταριών στη Νότια Αυστραλία, συμπεριλαμβανομένων των μπαταριών Torrens Island, Hornsdale, Dalrymple South και Lake Bonney.

Μια άλλη μπαταρία στο Tailem Bend, δίπλα στο ομώνυμο ηλιακό πάρκο, αναμένει να τεθεί σε λειτουργία και η μπαταρία Blyth, η οποία στα 200MW και 400MWh θα είναι η μεγαλύτερη στην πολιτεία, ξεκίνησε την κατασκευή.

Η Amp λέει ότι η επέκτασή της στη Νότια Αυστραλία θα περιλαμβάνει και θα αξιοποιήσει την ψηφιακή ενεργειακή πλατφόρμα της AmpX, η οποία λέει ότι μπορεί να υποστηρίξει την ευελιξία του δικτύου και μπορεί να λειτουργήσει ως «εικονική μονάδα παραγωγής ενέργειας» με αυτόνομη διαχείριση σε πραγματικό χρόνο και βελτιστοποιημένη αποστολή.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης