Διεθνή

Κρεμλίνο: Ο αγωγός Western Line θα καταργηθεί μόλις λειτουργήσει ο Turkish Stream

Κρεμλίνο: Ο αγωγός Western Line θα καταργηθεί μόλις λειτουργήσει ο Turkish Stream
Ο αγωγός Western Line ο οποίος διέρχεται από την Ουκρανία και συνδέεται με τον Trans Balkan, ο οποίος τροφοδοτεί τη Μολδαβία, τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία, θα παροπλιστεί.
Οι εξαγωγές φυσικού αερίου από τη Ρωσία προς την Τουρκία που μέχρι σήμερα πραγματοποιούνται μέσω του αγωγού Western Line, ο οποίος τροφοδοτεί τον Trans Balkan, θα γίνονται αποκλειστικά μέσω του νέου αγωγού Turkish Stream, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.
Σύμφωνα με τη Μόσχα, ο αγωγός Western Line ο οποίος διέρχεται από την Ουκρανία και συνδέεται με τον Trans Balkan, ο οποίος τροφοδοτεί τη Μολδαβία, τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία, θα παροπλιστεί.
Οι δε Βουλγαρία και Ρουμανία, θα προμηθεύονται ρωσικό φυσικό αέριο από τον Κάθετο Διάδρομο, που θα τροφοδοτείται από τον ΤΑΡ σε ελληνικό έδαφος.
Με την απόφαση αυτή η Ρωσία αποφεύγει την τροφοδοσία με φυσικό αέριο των Βαλκανικών κρατών μέσω της Ουκρανίας, την οποία πολλάκις έχει κατηγορήσει, ότι παρακρατεί ποσότητες φυσικού αερίου.
Το Κρεμλίνο τόνισε ακόμη, ότι οι εξαγωγές φυσικού αερίου προς την Τουρκία δεν θα επηρεαστούν καμία στιγμή από την προτεινόμενη αλλαγή διαδρομής.
Σημείωσε δε, ότι οι συμβάσεις μέσω του Trans Balkan θα πρέπει σύντομα να ρυθμιστεί.
Το 2016 η Ρωσία εξήγαγε συνολικά 24,7 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου μέσω του αγωγού που διέρχεται την Ουκρανία, τη Μολδαβία, τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία και μέσω του Blue Stream στη Μαύρη Θάλασσα προς την Τουρκία.
Η πρώτη γραμμή του Turkish Stream αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία στα τέλη του 2019.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης