Διεθνή

Απετράπησαν νέες ουκρανικές επιθέσεις στη Ρωσία με drones

Απετράπησαν νέες ουκρανικές επιθέσεις στη Ρωσία με drones
Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι εξέφραζε στα τέλη Ιουλίου την ικανοποίησή του διότι ο πόλεμος πλέον «φθάνει στο έδαφος της Ρωσίας»

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις απέτρεψαν νέες νυχτερινές επιθέσεις της Ουκρανίας με τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη στις περιφέρειες Τούλα και Μπέλγκοροντ, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Άμυνας στη Μόσχα.

Δύο «εναέρια οχήματα χωρίς πιλότο καταστράφηκαν από την αντιαεροπορική άμυνα» στην Τούλα, νότια της γειτονικής περιφέρειας της Μόσχας, εξήγησε μέσω Telegram. Άλλο UAV καταρρίφθηκε στη ρωσική περιφέρεια Μπέλγκοροντ, που γειτονεύει με την Ουκρανία, χθες Δευτέρα περί τις 23:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), κατά την ίδια πηγή.

Οι ουκρανικές επιδρομές με drones στη ρωσική επικράτεια, που έχουν πολλαπλασιαστεί τους τελευταίους μήνες και πλέον είναι πρακτικά καθημερινές, έχουν στόχους κυρίως τη Μόσχα, 500 χιλιόμετρα από τα σύνορα των δυο χωρών, και τη χερσόνησο της Κριμαίας, την οποία προσάρτησε η Ρωσία το 2014, με φόντο την αντεπίθεση του στρατού της Ουκρανίας που ξεκίνησε στις αρχές Ιουνίου.

Χθες Δευτέρα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε πως δυνάμεις του απέτρεψαν επιδρομές στη Μόσχα και στη Μπριάνσκ.Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι εξέφραζε στα τέλη Ιουλίου την ικανοποίησή του διότι ο πόλεμος πλέον «φθάνει στο έδαφος της Ρωσίας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης