Ενέργεια

ΗΠΑ: Οι... φάλαινες ακυρώνουν δημοπρασία και εταιρείες πετρελαίου μηνύουν την κυβέρνηση Biden

ΗΠΑ: Οι... φάλαινες ακυρώνουν δημοπρασία και εταιρείες πετρελαίου μηνύουν την κυβέρνηση Biden
Η API υποστήριξε ότι οι αλλαγές ήταν αδικαιολόγητες και παράνομες, μεταφέρει το Reuters.
Eμπορικός όμιλος βιομηχανίας πετρελαίου και φυσικού αερίου, η πολιτεία της Λουιζιάνα και η Chevron μήνυσαν την Πέμπτη 24/8, την κυβέρνηση Biden για την απόφασή της να αποσύρει εκτάσεις από μια επερχόμενη πώληση μίσθωσης πετρελαίου και φυσικού αερίου στον Κόλπο του Μεξικού για να προστατεύσει μια φάλαινα που απειλείται με εξαφάνιση, σύμφωνα με το Reuters.

Η αγωγή είναι η τελευταία διαμάχη μεταξύ της βιομηχανίας πετρελαίου και φυσικού αερίου και της διοίκησης του προέδρου Τζο Μπάιντεν σχετικά με τη μίσθωση ομοσπονδιακών εδαφών και υδάτων για την ανάπτυξη ενέργειας.

Το ιστορικό

Ο Biden διέκοψε τις ομοσπονδιακές δημοπρασίες γεώτρησης λίγο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του το 2021 ως μέρος της ατζέντας του για την κλιματική αλλαγή, αλλά ο νόμος για τη μείωση του πληθωρισμού που ισχύει εδώ και ένα χρόνο απαιτεί από την κυβέρνηση να αφαιρέσει την πώληση μίσθωσης στον Κόλπο του Μεξικού που έχει προγραμματιστεί για τον επόμενο μήνα.

Η μήνυση, που κατατέθηκε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο για τη Δυτική Περιφέρεια της Λουιζιάνα, έρχεται αφότου το Γραφείο Διαχείρισης Ενέργειας Ωκεανών του Υπουργείου Εσωτερικών την Τετάρτη οριστικοποίησε τα σχέδια για τη διεξαγωγή της μίσθωσης.
Η τελική ειδοποίηση πώλησης περιελάμβανε νέους περιορισμούς στην ανάπτυξη που αποσκοπούσαν στην προστασία της φάλαινας του Ράις που απειλείται με εξαφάνιση.

Η ανακοίνωση της ΑΡΙ

«Σήμερα λαμβάνουμε μέτρα για να αμφισβητήσουμε τις αδικαιολόγητες ενέργειες του Υπουργείου Εσωτερικών για περαιτέρω περιορισμό της αμερικανικής ενεργειακής πρόσβασης στον Κόλπο του Μεξικού», δήλωσε ο Ανώτερος Αντιπρόεδρος και Γενικός Σύμβουλος του American Petroleum Institute (ΑΡΙ) Ryan Meyers.

Οι νέοι όροι μίσθωσης αφαίρεσαν περισσότερα από 6 εκατομμύρια στρέμματα (2,4 εκατομμύρια εκτάρια) που αρχικά προοριζόταν να προσφερθούν στη δημοπρασία και απαιτούν από τους χειριστές σκαφών να παρακολουθούν προσεκτικά τις φάλαινες και να τηρούν τους περιορισμούς ταχύτητας στο περιβάλλον της φάλαινας.

Η API υποστήριξε ότι οι αλλαγές ήταν αδικαιολόγητες και παράνομες.

Οι αλλαγές προκύπτουν από μια συμφωνία νωρίτερα αυτόν τον μήνα μεταξύ ομοσπονδιακών υπηρεσιών και περιβαλλοντικών ομάδων που μήνυσαν το 2020 ισχυριζόμενοι ότι η κυβέρνηση δεν παρείχε επαρκείς διασφαλίσεις για τις φάλαινες. Αυτή η αγωγή δεν ισχύει πλέον.

Το Lease Sale 261 θα πραγματοποιηθεί στις 27 Σεπτεμβρίου και θα προσφέρει περίπου 12.395 τετράγωνα σε περίπου 67 εκατομμύρια στρέμματα (27 εκατομμύρια εκτάρια) στην Εξωτερική υφαλοκρηπίδα των ΗΠΑ στις δυτικές, κεντρικές και ανατολικές περιοχές σχεδιασμού στον Κόλπο του Μεξικού.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης