Ενέργεια

Η Permian Resources εξαγοράζει την Earthstone - Deal 4,5 δις. δολ

Η Permian Resources εξαγοράζει την Earthstone - Deal 4,5 δις. δολ

 Με τη συμφωνία η Permian Resources θα είχε pro forma παραγωγή περίπου 300.000 βαρελιών ισοδύναμου πετρελαίου την ημέρα (boepd)

 

Η Permian Resources ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα εξαγοράσει την Earthstone Energy σε μια συνολική συναλλαγή αξίας περίπου 4,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, συμπεριλαμβανομένου του χρέους, ενισχύοντας την παρουσία του παραγωγού σχιστόλιθου στη λεκάνη του Ντέλαγουερ.

Το Delaware Basin, μέρος της ευρύτερης λεκάνης της Permian, αποτελεί πρωταρχικό στόχο για τους παραγωγούς που θέλουν να αυξήσουν το απόθεμά τους.

Το πεδίο σχιστόλιθου, το οποίο βρίσκεται μεταξύ του Τέξας και του Νέου Μεξικού, διαθέτει την απαραίτητη υποδομή και είναι γνωστό για την υψηλή παραγωγικότητα και τα μεγάλα μη ανεπτυγμένα αποθέματα.

Η Earthstone προώθησε πέρυσι τη στρατηγική ενοποίησης της, κλείνοντας τρεις συμφωνίες συνολικού ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, συμπεριλαμβανομένων δύο εξαγορών περιουσιακών στοιχείων στο North Delaware Basin. Νωρίτερα αυτό το μήνα, έκλεισε επίσης μια συμφωνία 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την αγορά της Novo Oil & Gas Holdings.

Με τη συμφωνία της Δευτέρας, η Permian Resources θα είχε pro forma παραγωγή περίπου 300.000 βαρελιών ισοδύναμου πετρελαίου την ημέρα (boepd).

Η συμφωνία αφορά 1.446 μετοχές της Permian Resources για κάθε μετοχή της κοινής μετοχής Earthstone, δίνοντάς της αξία ανά μετοχή 18,64 $ και αντιπροσωπεύει premium 14,8% με βάση το τελευταίο κλείσιμο της Earthstone.

Οι μετοχές της Earthstone σημείωσαν άνοδο 8,6% στα 17,63 δολάρια στις συναλλαγές πριν από την αγορά, ενώ η Permian Resources υποχώρησε περισσότερο από 3% στα 12,45 δολάρια.

Τι προβλέπει η συμφωνία

Η συναλλαγή, που αναμένεται να κλείσει μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, έχει αξία ιδίων κεφαλαίων 2,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Reuters.

Μετά το κλείσιμο της συμφωνίας, οι υφιστάμενοι μέτοχοι της Permian Resources και της Earthstone θα κατέχουν περίπου το 73% και το 27% της συνδυασμένης εταιρείας, αντίστοιχα.

«Η PR απέτυχε να παράσχει καθοδήγηση οποιουδήποτε τύπου pro forma παραγωγής ή κεφαλαίου σχετικά με τον συνδυασμό και η εταιρεία είπε ότι δεν αναμένει να δημοσιεύσει οδηγίες για το 2024 μέχρι την κανονική περίοδο αναφοράς στις αρχές του 2024», δήλωσε ο Leo Mariani, ανώτερος αναλυτής της Roth. MKM.

«Αναμένουμε ότι αυτό θα είναι ενοχλητικό για τους επενδυτές», πρόσθεσε ο Mariani.

Η εκτελεστική ομάδα διαχείρισης της Permian Resources θα ηγηθεί της συνδυασμένης εταιρείας, με τα κεντρικά γραφεία να παραμένουν στο Midland του Τέξας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης