Ενέργεια

Bloomberg: Πτώση 14% στις εξαγωγές ρωσικού πετρελαίου και προϊόντων τον Αύγουστο

Bloomberg: Πτώση 14% στις εξαγωγές ρωσικού πετρελαίου και προϊόντων τον Αύγουστο
Οι θαλάσσιες ροές πετρελαίου της Ρωσίας επίσης υποχώρησαν τον περασμένο μήνα, υποδηλώνοντας ότι τηρεί τις υποσχεθείσες περικοπές της παραγωγής
Πτώση παρουσίασαν οι εξαγωγές προϊόντων πετρελαίου της Ρωσίας τον Αύγουστο, καθώς περιορίστηκαν οι ποσότητες που διυλίστηκαν, παρότι ορισμένα καύσιμα ξεπέρασαν τα ανώτατα όρια τιμών που έθεσαν οι G-7, σύμφωνα με το Bloomberg.

Οι αποστολές βασικών προϊόντων της Ρωσίας — ντίζελ, μαζούτ, νάφθας — μειώθηκαν τις πρώτες 12 ημέρες του Αυγούστου, σύμφωνα με στοιχεία της Vortexa Ltd. που συγκέντρωσε το Bloomberg.
Ωστόσο, παρά τη μείωση τα περισσότερα έχουν παραβιάσει τα όρια τιμών που επιβλήθηκαν από τη G-7, περιπλέκοντας την πρόσβαση των εμπόρων σε υπηρεσίες εφοδιαστικής ναυτιλίας και ασφάλιση.

Οι εξαγωγές πετρελαίου της Ρωσίας παρακολουθούνται στενά για να εκτιμηθεί η παραγωγή αργού από τότε που η Μόσχα σταμάτησε να δημοσιοποιεί επίσημα στοιχεία.

Οι θαλάσσιες ροές πετρελαίου της χώρας υποχώρησαν τον περασμένο μήνα, υποδηλώνοντας ότι η Ρωσία τηρεί τις υποσχεθείσες περικοπές της παραγωγής.
Οι ροές ραφιναρισμένων προϊόντων είχαν ανέβει τον Ιούλιο με τη λήξη της εαρινής συντήρησης των μονάδων, αλλά τώρα έχουν αρχίσει να χαλαρώνουν.

Οι εξαγωγές πετρελαϊκών προϊόντων ανήλθαν σε περίπου 2,29 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα μέχρι στιγμής, ο χαμηλότερος ημερήσιος μέσος όρος από τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία Vortexa που συγκέντρωσε το Bloomberg την Παρασκευή και το ποσοστό είναι 14% χαμηλότερο από το σύνολο του Ιουλίου, όταν οι όγκοι έφτασαν σε υψηλό τριών μηνών.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης