Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Σε εμπορική λειτουργία το πρώτο έργο μπαταριών ιόντων νατρίου στην Κίνα

Σε εμπορική λειτουργία το πρώτο έργο μπαταριών ιόντων νατρίου στην Κίνα
Ο πάροχος τεχνολογίας Green Power αναπτύσσει την τεχνολογία ιόντων νατρίου εδώ και τρία χρόνια

Ένα έργο συστήματος αποθήκευσης ενέργειας μπαταρίας (BESS) που χρησιμοποιεί τεχνολογία ιόντων νατρίου τέθηκε σε εμπορική λειτουργία στο Qingdao της Κίνας.

Σύμφωνα με το energy-storage.news, το έργο επίδειξης των 5MW/10MWh επισημοποιήθηκε τον περασμένο μήνα (14 Ιουλίου) μεταξύ των εταίρων του έργου Great Power, μιας εταιρείας τεχνολογίας μπαταριών, της Qingdao Beian Holdings και της Noan Technology Co.

Πρόκειται για την πρώτη εφαρμογή μπαταριών ιόντων νατρίου σε νέα αποθήκευση ενέργειας και νέες υποδομές μεγάλων κέντρων δεδομένων, ισχυρίστηκαν οι εταιρείες. Θα βελτιώσει την ενεργειακή απόδοση του QNCDC και θα υποστηρίξει την περαιτέρω κατασκευή περισσότερων πράσινων υποδομών κέντρων δεδομένων.

Ο πάροχος τεχνολογίας Green Power αναπτύσσει την τεχνολογία ιόντων νατρίου εδώ και τρία χρόνια, περιγράφοντάς την ως «μια συνδυασμένη στρατηγική συστημάτων πολυεπίπεδων οξειδίων και πολυανιόντων», επιτυγχάνοντας «πολλαπλές τεχνολογικές καινοτομίες και ανακαλύψεις.

Για το σύστημα πολυεπίπεδων οξειδίων, έχει αναπτυχθεί ένα σύστημα υψηλής τάσης για την αύξηση της ενεργειακής πυκνότητας σε 150 Wh/kg, με διάρκεια ζωής που φτάνει τους 3000 κύκλους. Εκτός από τη μείωση του ενεργειακού κόστους του κέντρου δεδομένων, το έργο θα συμμετάσχει επίσης σε βοηθητικές υπηρεσίες για να συμβάλλει στην αξιοπιστία και τη σταθερότητα του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας.

Η τεχνολογία μπαταριών ιόντων νατρίου θεωρείται από ορισμένους ως η πιο προηγμένη εμπορικά τεχνολογία μπαταριών μη λιθίου. Πριν από ένα χρόνο, ο Max Reid, αναλυτής ερευνών στο τμήμα Battery & Raw Materials Service της Wood Mackenzie, είπε στο Energy-Storage.news ότι εκτίμησε ότι θα υπήρχε περίπου 1GWh παγκόσμιας ετήσιας παραγωγικής ικανότητας φέτος που θα αυξηθεί στις 5-10GWh μέχρι το 2025. Όπως καταγράφει σχετικά για το εν λόγω θέμα, το rawmathub.gr, οι μπαταρίες νατρίου επηρεάζονται πολύ λιγότερο από τις χαμηλές θερμοκρασίες και φαίνεται ότι μπορούν να αντέξουν περισσότερους κύκλους φόρτισης/εκφόρτισης από τις μπαταρίες ιόντων λιθίου. Οι πιο σύγχρονες μπαταρίες ιόντων νατρίου δεν απαιτούν σπάνια υλικά όπως το κοβάλτιο και το νικέλιο.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης