Ενέργεια

ΗΠΑ: Αυξήθηκαν οι εξαγωγές LNG τον Ιούλιο - Στην Ευρώπη η μερίδα του λέοντος

ΗΠΑ: Αυξήθηκαν οι εξαγωγές LNG τον Ιούλιο - Στην Ευρώπη η μερίδα του λέοντος

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες συντήρησης

 

Οι εξαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) από τις Ηνωμένες Πολιτείες ανέκαμψαν τον Ιούλιο με άνοδο 9% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, καθώς τα εργοστάσια ξεκίνησαν ξανά τη λειτουργία τους μετά από προγραμματισμένη συντήρηση, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της Refinitiv Eikon την Τρίτη.

Στα τέλη Ιουνίου, η εγκατάσταση Sabine Pass της Cheniere Energy στη Λουιζιάνα επέστρεψε σε πλήρη παραγωγή μετά από συντήρηση για αρκετές εβδομάδες.

Οι εγκαταστάσεις της Cheniere στο Corpus Christi στο Τέξας είχαν ξαναρχίσει να λειτουργούν πλήρως εβδομάδες πριν από την προγραμματισμένη συντήρηση, η οποία επέτρεψε υψηλότερη επεξεργασία και εξαγωγές φυσικού αερίου.

Τον Ιούλιο, οι αμερικανοί παραγωγοί εξήγαγαν συνολικά 7,44 εκατομμύρια τόνους (MT) LNG, εκ των οποίων το 43% πήγε στην Ευρώπη, το 36% στην Ασία, το 10% στη Λατινική Αμερική και το 2% στη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με τα στοιχεία της Refinitiv.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος εξαγωγέας LNG στον κόσμο, προμηθεύοντας το υπερψυγμένο προϊόν στις παγκόσμιες αγορές.

Ενώ η Ευρώπη παρέμεινε ο κύριος προορισμός για τις εξαγωγές των ΗΠΑ, οι αποστολές στην ήπειρο μειώθηκαν στο 43% του συνόλου τον Ιούλιο από 52% τον Ιούνιο, ενώ η Ασία έλαβε 36% τον περασμένο μήνα, από 20% τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Οι εισαγωγές της Ασίας από τις Ηνωμένες Πολιτείες έφθασαν σε υψηλό 18 μηνών τον Ιούλιο, με την εταιρεία ανάλυσης εμπορευμάτων Kpler να καταγράφει αφίξεις 2,34 τόνους αυτόν τον μήνα, από 1,43 τόνους τον Ιούνιο και 1,91 τόνους τον Ιούλιο πέρυσι.

Πρόσθετες αγορές

Ωστόσο, τα υψηλά επίπεδα αποθήκευσης LNG ήταν μέχρι στιγμής επαρκή για την ενίσχυση της ζήτησης, με αποτέλεσμα ορισμένοι Ασιάτες εισαγωγείς να υιοθετήσουν μια προσέγγιση αναμονής για πρόσθετες αγορές LNG, ανέφερε η συμβουλευτική Rystad Energy σε έκθεσή της την περασμένη εβδομάδα.

Οι εξαγωγές LNG των ΗΠΑ στη Λατινική Αμερική και τη Μέση Ανατολή μειώθηκαν στο 10% και 2% του συνόλου τον Ιούλιο, αντίστοιχα, σε σύγκριση με 23% και 3% τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Οι εγκαταστάσεις υγροποίησης των ΗΠΑ αναμένεται να λειτουργήσουν σχεδόν πλήρως για το υπόλοιπο καλοκαίρι καθώς τελειώνει η προγραμματισμένη περίοδος συντήρησης, εκτός εάν προκύψουν απροσδόκητα προβλήματα, σύμφωνα με την Rystad.

Τα υψηλά αποθέματα, η μειωμένη ζήτηση και η ασθενής οικονομική ανάπτυξη αναμένεται να περιορίσουν την ανάκαμψη της τιμής του LNG παγκοσμίως, δήλωσε στην έκθεση ο ανώτερος αναλυτής της Rystad, Masanori Odaka.

«Η Ευρώπη συνεχίζει να διοχετεύει αέριο στις αποθήκες, με επίπεδα αποθήκευσης για αυτήν την περίοδο του έτους πολύ πάνω από το 2021 και το 2022», είπε ο Odaka.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης