Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

ΗΠΑ: Θα δημιουργήσουν το μεγαλύτερο ηλιακό project σε πεδία που αναπτύχθηκαν ατομικές βόμβες

ΗΠΑ: Θα δημιουργήσουν το μεγαλύτερο ηλιακό project σε πεδία που αναπτύχθηκαν ατομικές βόμβες

Η DOE έχει εντοπίσει περίπου 70.000 στρέμματα που θα μπορούσαν τελικά να φιλοξενήσουν έργα καθαρής ενέργειας

 

Το μεγαλύτερο ηλιακό έργο των ΗΠΑ και άλλες υποδομές καθαρής ενέργειας θα μπορούσαν να κατασκευαστουν σε εκτάσεις που ανήκουν στο Υπουργείο Ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που αναπτύχθηκαν ατομικές βόμβες της εποχής του Ψυχρού Πολέμου, ανέφερε η υπηρεσία την Παρασκευή.

Η DOE είπε ότι έχει εντοπίσει περίπου 70.000 στρέμματα (283 τετραγωνικά χιλιόμετρα) που θα μπορούσαν τελικά να φιλοξενήσουν έργα καθαρής ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων της ηλιακής, της αιολικής και της πυρηνικής ενέργειας.

«Αυτές οι τοποθεσίες είναι όλες ασφαλείς τώρα, είναι εντελώς καθαρές και έτοιμες για ανάπλαση», δήλωσε η υπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ Jennifer Granholm σε εκδήλωση στα κεντρικά γραφεία του τμήματός της στην Ουάσιγκτον, DC.

΄Η Granholm παρουσίασε το σχέδιο Cleanup to Clean Energy για να βοηθήσει στην επίτευξη των στόχων καθαρής ηλεκτρικής ενέργειας του προέδρου Joe Biden. Η κυβέρνηση θέλει το δίκτυο των ΗΠΑ να λειτουργεί με καθαρή ενέργεια έως το 2035.

Οι τοποθεσίες

Η εκδήλωση περιελάμβανε προγραμματιστές ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και πυρηνικής ενέργειας, στους οποίους συμμετείχαν στελέχη με εμπειρία στην υλοποίηση έργων καθαρής ηλεκτρικής ενέργειας που παράγουν τουλάχιστον 200 μεγαβάτ.

Το DOE εντόπισε τις ακόλουθες τοποθεσίες για πιθανή ανάπτυξη:

  • Hanford Site, Richland, Ουάσιγκτον
  • Εθνικό Εργαστήριο του Αϊντάχο, Καταρράκτες Αϊντάχο, Αϊντάχο
  • Τόπος πυρηνικής ασφάλειας της Νεβάδα, κομητεία Nye, Νεβάδα
  • Savannah River Site, Aiken, Νότια Καρολίνα
  • Πιλοτικό εργοστάσιο απομόνωσης αποβλήτων, Carlsbad, Νέο Μεξικό

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ κατασκεύασε το Hanford και άλλα συγκροτήματα στη δεκαετία του 1940 για την παραγωγή πλουτωνίου και ουρανίου για ατομικές βόμβες στο πλαίσιο του Έργου Μανχάταν.

Το Hanford είναι πλέον παροπλισμένο. Η απολύμανση των διαρροών αποβλήτων υψηλής ραδιενέργειας και άλλης ρύπανσης στη συνολική τοποθεσία έχει ήδη κοστίσει δισεκατομμύρια δολάρια και θα κοστίσει για πολλά χρόνια.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης