Von der Leyen: Επενδύσεις 45 δισ. ευρώ στη Λατινική Αμερική για projects υδρογόνου

Von der Leyen: Επενδύσεις 45 δισ. ευρώ στη Λατινική Αμερική για projects υδρογόνου
Το GGIA περιλαμβάνει μια λίστα με περισσότερα από 130 έργα για να γίνει πραγματικότητα η δίκαιη πράσινη και ψηφιακή μετάβαση και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού

«Η ΕΕ θα επενδύσει ισχυρά στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική» με τρόπο επωφελή για τις τοπικές κοινωνίες, υπογράμμισε η πρόεδρος της Κομισιόν Ursula von der Leyen, παρουσιάζοντας το EU-LAC Global Gateway Investment Agenda (GGIA), το οποίο περιστρέφεται γύρω από τους ακόλουθους πυλώνες: τη δίκαιη πράσινη μετάβαση, τον ψηφιακό μετασχηματισμό, την ανθρώπινη ανάπτυξη και την ανθεκτικότητα στην υγεία.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι η Team Europe έχει δεσμεύσει πάνω από 45 δισεκατομμύρια ευρώ για να υποστηρίξει την ενισχυμένη συνεργασία με τη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική μέχρι το 2027.

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι η Team Europe θα επενδύσει πάνω από 45 δισεκατομμύρια ευρώ στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική μέχρι το 2027 μέσω του προγράμματος Global Gateway.

Διαμορφώσαμε από κοινού ένα επενδυτικό πρόγραμμα υψηλής ποιότητας, προς όφελος και των δύο περιοχών μας. Συμφωνήσαμε σε τομείς και αλυσίδες αξίας που πρέπει να δοθεί προτεραιότητα, από την καθαρή ενέργεια και τις κρίσιμες πρώτες ύλες μέχρι την υγεία και την εκπαίδευση. Και δεν έχει να κάνει μόνο με το πόσα ξοδεύουμε, αλλά και με το πώς επενδύουμε. Το Global Gateway έρχεται με τα υψηλότερα περιβαλλοντικά και κοινωνικά πρότυπα και με διαφάνεια. Αυτός είναι ο τρόπος επιχειρηματικής δραστηριότητας της Ευρώπης. Μεταξύ αυτών ξεχωρίζουν επενδύσεις σε πράσινο υδρογόνο και πρώτες ύλες.

Το GGIA περιλαμβάνει μια λίστα με περισσότερα από 130 έργα για να γίνει πραγματικότητα η δίκαιη πράσινη και ψηφιακή μετάβαση και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού. Ο κατάλογος συντάχθηκε σε στενή συνεργασία με την ισπανική Προεδρία και αποτελεί τη βάση για περαιτέρω διάλογο με τους εταίρους της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης