Ενέργεια

«Τρέχει» η Exxon τις επενδύσεις της στο LNG - To χρονοδιάγραμμα

«Τρέχει» η Exxon τις επενδύσεις της στο LNG - To χρονοδιάγραμμα
Η Exxon επιδιώκει να διπλασιάσει σχεδόν το χαρτοφυλάκιό της LNG, το οποίο σήμερα ανέρχεται σε 24 εκατομμύρια τόνους ετησίως παγκοσμίως

Το έργο εξαγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου Rovuma (LNG) υπό την ηγεσία της ExxonMobil. στη Μοζαμβίκη βρίσκεται σε καλό δρόμο για να λάβει τελική έγκριση το 2025, σύμφωνα με στέλεχος της εταιρείας, που αναμεταδίδει το Bloomberg.

«Πολλά εξαρτώνται από την κατάσταση ασφάλειας, για την οποία έχει γίνει πολύ καλή διαχείριση. Η κυβέρνηση κάνει καλή δουλειά», δήλωσε ο Peter Clarke, Ανώτερος Αντιπρόεδρος της Upstream Oil and Gas, σε συνέδριο στο Βανκούβερ χθες (11/7).

Οι επιδιώξεις της Exxon

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που η Exxon καθορίζει ένα σαφές χρονοδιάγραμμα για το έργο μετά την αναβίωση των σχεδίων για την κατασκευή του χερσαίου εργοστασίου, το οποίο σταμάτησε το 2020. Ενώ στην αρχική του «έκδοση» σχεδιάστηκε ως εργοστάσιο που παράγει 15,2 εκατομμύρια τόνους ετησίως, η Exxon τώρα οραματίζεται το εργοστάσιο να παράγει έως και 18 εκατομμύρια τόνους.

Η Exxon επιδιώκει να διπλασιάσει σχεδόν το χαρτοφυλάκιό της LNG, το οποίο σήμερα ανέρχεται σε 24 εκατομμύρια τόνους ετησίως παγκοσμίως, έως το 2030, είτε μέσω νέων έργων ή κοινοπραξιών.

Ο Clarke είπε ότι η εταιρεία θα «εξετάζει επιλεκτικά» περαιτέρω έργα LNG των ΗΠΑ για πιθανή επέκταση του χαρτοφυλακίου εφοδιασμού της με LNG.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης