Δανία: Στο 67% το μερίδιο των ΑΠΕ στο μείγμα το πρώτο εξάμηνο του 2023

Δανία: Στο 67% το μερίδιο των ΑΠΕ στο μείγμα το πρώτο εξάμηνο του 2023
Οι ανεμογεννήτριες και τα φωτοβολταϊκά παρήγαγαν συνολικά 11.4 TWh το πρώτο εξάμηνο, πράγμα που σημαίνει μια αύξηση της τάξης του 30% σε σχέση με τέσσερα χρόνια πριν

Ρεκόρ σημείωσε η ηλεκτροπαραγωγή από αιολικά και φωτοβολταϊκά κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους στη Δανία, φτάνοντας να καλύπτει το 67% της συνολικής κατανάλωσης της χώρας σύμφωνα με όσα ανέφερε η Green Power Denmark, επικαλούμενη στοιχεία από ανάλυση της Energinet και μεταφέρει το Reuters.

Το ιστορικά ρεκόρ παραγωγής από αιολικά και φωτοβολταϊκά, σε συνδυασμό με την μειωμένη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας λόγω της ενεργειακής κρίσης, αύξησε το μερίδιο της πράσινης ηλεκτροπαραγωγής από 60% το 2022 σε 67% τους πρώτους έξι μήνες του 2023.

Ειδικότερα, οι ανεμογεννήτριες και τα φωτοβολταϊκά παρήγαγαν συνολικά 11.4 TWh το πρώτο εξάμηνο, πράγμα που σημαίνει μια αύξηση της τάξης του 30% σε σχέση με τέσσερα χρόνια πριν.

Παρά το γεγονός ότι τα νεότερα στοιχεία δείχνουν μια πρόοδο ως προς την συμμετοχή των ΑΠΕ στο ενεργειακό μίγμα της χώρας, ωστόσο, σημειώνεται η ανάγκη για περαιτέρω επιτάχυνση των προσπαθειών προκειμένου να καταστεί εφικτή η επίτευξη των στόχων για την ενέργεια και το κλίμα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης