Ενέργεια

ΗΑΕ: Η αγορά πετρελαίου θα εξισορροπήσει από τις πρόσθετες περικοπές σε παραγωγή και εξαγωγές

ΗΑΕ: Η αγορά πετρελαίου θα εξισορροπήσει από τις πρόσθετες περικοπές σε παραγωγή και εξαγωγές
Από το Νοέμβριο οι περικοπές του OPEC+ στην παραγωγή πετρελαίου

Οι επιπλέον περικοπές στην παραγωγή και τις εξαγωγές πετρελαίου που ανακοίνωσαν αυτή την εβδομάδα η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία αναμένεται να είναι αρκετές για να βοηθήσουν να ισορροπήσει η αγορά πετρελαίου, δήλωσε σήμερα σε δημοσιογράφους ο υπουργός Ενέργειας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Σουχάιλ Αλ Μαζρούι.

Η συμμαχία OPEC+, που περιλαμβάνει τα μέλη του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών και συμμάχους τους –συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας— εφαρμόζει περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου από τον Νοέμβριο.

Η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία, οι μεγαλύτερες στον κόσμο χώρες εξαγωγής πετρελαίου, προχώρησαν τη Δευτέρα σε μεγαλύτερες περικοπές στην προσφορά του αργού σε μια προσπάθεια να οδηγήσουν ανοδικά τις τιμές.Ωστόσο η κίνηση οδήγησε μόνο πρόσκαιρα την αγορά σε άνοδο. Σήμερα τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του μπρεντ κατέγραψαν πτώση άνω του 1% στα 75,30 δολάρια το βαρέλι.

"Αυτή η τελευταία προσθήκη περικοπών στην παραγωγή) είναι αρκετή για να αξιολογηθεί η αγορά και να επικεντρωθεί κανείς στην ισορροπία της αγοράς", δήλωσε ο Μαζρούι σε δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι η χώρα του δεν θα συνεισφέρει στις νέες περικοπές.

www.worldenergynews.gr




Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης