Ισπανία: Το Λαϊκό Κόμμα προτείνει την εισαγωγή τέλους για έργα ΑΠΕ

Ισπανία: Το Λαϊκό Κόμμα προτείνει την εισαγωγή τέλους για έργα ΑΠΕ

Mε στόχο τη χρηματοδότηση διοικητικών δαπανών

 

Το Λαϊκό Κόμμα (PP) της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Ισπανίας, το οποίο προηγείται στις δημοσκοπήσεις ενόψει των εθνικών εκλογών της 23ης Ιουλίου, θα εισαγάγει τέλος σε έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για να πληρώσει το διοικητικό κόστος που συνδέεται με αυτά ανακοίνωσε την Τρίτη.

Η ενέργεια έχει γίνει ένα καυτό θέμα σε ένα έθνος που αντιμετωπίζει ένα καταιγιστικό καλοκαίρι ενόψει των πρόωρων εκλογών, με το κεντροδεξιό PP και το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα να έχουν διαφορετικές απόψεις σχετικά με τον τρόπο απομάκρυνσης του άνθρακα από την οικονομία.

Τέλος - ορόσημο

Το PP, με επικεφαλής τον Alberto Nunez Feijoo, δήλωσε σε ένα μανιφέστο που αποκαλύφθηκε την Τρίτη ότι θα εισαγάγει "ένα τέλος ορόσημο" που θα καταβάλει η εταιρεία για ένα έργο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και με στόχο τη χρηματοδότηση διοικητικών δαπανών.

Το τέλος θα καλύψει "το κόστος της υπηρεσίας, παρόμοιο με αυτό που συμβαίνει για την ανανέωση μιας άδειας οδήγησης", δήλωσε εκπρόσωπος του PP.

«Αυτά τα έσοδα θα ενισχύσουν τη διοικητική δομή που είναι επιφορτισμένη με το χειρισμό των διαδικασιών, την επιτάχυνσή τους και την αντιμετώπιση του προβλήματος που προκαλεί ο μεγάλος όγκος αιτήσεων», είπε ο εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι το μέτρο είχε την έγκριση του κλάδου.

Το PP ευνοεί επίσης την επέκταση της χρήσης του πυρηνικού σταθμού της χώρας, καθώς και την υποστήριξη των βιοκαυσίμων και του πράσινου υδρογόνου, σύμφωνα με το έγγραφο.

Η απερχόμενη υπουργός Ενέργειας Teresa Ribera επέκρινε το σχέδιο για έλλειψη λεπτομερειών σχετικά με βασικές προτάσεις, συμπεριλαμβανομένων των πυρηνικών και του νερού. «Αυτό που λένε ξεκάθαρα είναι ότι η (πράσινη ατζέντα) πρέπει να επιβραδυνθεί», είπε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης