Ενέργεια

Euractiv: Χρηματοδότηση 80 εκατ. λιρών στις βρετανικές επιχειρήσεις για καθαρή ενέργεια

Euractiv: Χρηματοδότηση 80 εκατ. λιρών στις βρετανικές επιχειρήσεις για καθαρή ενέργεια
Υπάρχουν περίπου 29 projects τα οποία στοχεύουν να αλλάξουν τις διαδικασίες παραγωγής και να μειώσουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα

Οι επιχειρήσεις σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο έλαβαν την Τετάρτη μερίδιο άνω των 80 εκατομμυρίων λιρών από τη βρετανική κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να μειώσουν τα ορυκτά καύσιμα για καθαρότερες εναλλακτικές λύσεις.

Υπάρχουν περίπου 29 projects τα οποία στοχεύουν να αλλάξουν τις διαδικασίες παραγωγής και να μειώσουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, συμπεριλαμβανομένης της Kellogg’s. Η εταιρεία σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει υδρογόνο στη διαδικασία παραγωγής δημητριακών στο Μάντσεστερ και έχει λάβει  πάνω από 3 εκατομμύρια λίρες κρατική στήριξη για αυτή την επένδυση, σύμφωνα με δελτίο τύπου που δημοσιεύθηκε από το Υπουργείο Ενεργειακής Ασφάλειας και Μηδενικών Εκπομπών την Τετάρτη.

«Η επένδυσή μας ύψους άνω των 80 εκατομμυρίων λιρών θα τις βοηθήσει να προχωρήσουν ακόμα παραπέρα και πιο γρήγορα, χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της επιστήμης, τις τεχνολογίες και τις νέες πηγές ενέργειας ώστε να κόψουν τους δεσμούς με τα ορυκτά καύσιμα και να διασφαλίσουν το μέλλον των βιομηχανιών τους», δήλωσε ο υπουργός Ενεργειακής Ασφάλειας και Μηδενικών Εκπομπών, Graham Stuart.

Η χρηματοδότηση αυτή αποτελεί μέρος του χαρτοφυλακίου καινοτομίας Net Zero του Ηνωμένου Βασιλείου, το οποίο στοχεύει στην «αναβάθμιση των τεχνολογιών χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα για χρήση σε όλες τις βιομηχανίες του Ηνωμένου Βασιλείου». Το σχέδιο αυτό εργάζεται για τη μείωση της συνολικής ενεργειακής ζήτησης του Ηνωμένου Βασιλείου κατά 15% έως το 2030, καθώς και για να βοηθήσει τη χώρα «να κινηθεί προς μεγαλύτερη ενεργειακή ανεξαρτησία».

Πηγή:euractiv
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης