Η Exxon Mobil σε συμφωνία με Tetra Technologies για το λίθιο

Η Exxon Mobil σε συμφωνία με Tetra Technologies για το λίθιο
Η ταχεία επέκταση της Exxon στον τομέα του λιθίου έρχεται εν μέσω αυξανόμενου ενδιαφέροντος παραδοσιακών ενεργειακών εταιρειών και άλλων για αναδυόμενες τεχνολογίες
Η Exxon Mobil συμφώνησε να αναπτύξει περισσότερα από 6.100 στρέμματα πλούσια σε λίθιο στο Αρκάνσας με την Tetra Technologies Inc, τη δεύτερη κίνηση φέτος από τον πετρελαϊκό γίγαντα για τον έλεγχο των περιουσιακών στοιχείων που απαιτούνται για την παραγωγή του μετάλλου που χρειάζονται οι μπαταρίες των ηλεκτρικών οχημάτων, σύμφωνα με αποκλειστική πληροφορία του Reuters.

Η ταχεία επέκταση της Exxon στον τομέα του λιθίου έρχεται εν μέσω αυξανόμενου ενδιαφέροντος παραδοσιακών ενεργειακών εταιρειών και άλλων για αναδυόμενες τεχνολογίες που στοχεύουν στην ενίσχυση της παγκόσμιας προσφοράς του εξαιρετικά ελαφρού μετάλλου.

Η Tetra, η οποία παράγει χημικά για επεξεργασία και ανακύκλωση νερού, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα δήλωσε ότι είχε υπογράψει συμφωνία με μια εταιρεία γνωστή ως Saltwerx για την ανάπτυξη 6.138 στρεμμάτων κοιτασμάτων άλμης στο Αρκάνσας που είναι γεμάτα με λίθιο και βρώμιο, αν και παρείχε λίγες πρόσθετες λεπτομέρειες .

Η Saltwerx είναι θυγατρική της Exxon, σύμφωνα με πηγές την οποία απέκτησε η Exxon νωρίτερα φέτος, όταν αγόρασε ένα γειτονικό αγροτεμάχιο 100.000 στρεμμάτων από την Galvanic Energy.
Η Galvanic παραμένει μια ανεξάρτητη, ιδιωτική εταιρεία και δεν είναι συνδεδεμένη με την Tetra ή την Exxon.

Οι οικονομικοί όροι δεν αποκαλύφθηκαν.

Καμία εταιρεία δεν παρείχε χρονοδιάγραμμα παραγωγής ή ανάπτυξης, αν και η Exxon θα συνεισφέρει περίπου 2.000 στρέμματα και η Tetra περίπου 4.100 στρέμματα στη συνεργασία.
Ορισμένες λεπτομέρειες πρέπει ακόμη να οριστικοποιηθούν.

Συνεργαζόμενη με την Exxon, η Tetra αποκτά έναν μεγάλο εταίρο με κεφάλαιο για να τη βοηθήσει να παράγει βρώμιο, το οποίο χρησιμοποιείται σε επιβραδυντικά φλόγας.
Η Tetra αγοράζει επί του παρόντος βρώμιο από τη Lanxess για την παραγωγή ενός υλικού που χρησιμοποιείται από την Eos Energy Enterprises για την κατασκευή μπαταριών.

Η Exxon, εν τω μεταξύ, αποκτά πρόσβαση σε μια ακόμη προμήθεια λιθίου από τις ΗΠΑ, καθώς η χώρα επεκτείνει ταχέως την αλυσίδα εφοδιασμού της EV.
Και οι δύο εταιρείες σχεδιάζουν να υποβάλουν μια τροποποιημένη αίτηση για την ανάπτυξη των κοιτασμάτων άλμης αργότερα αυτό το έτος στους αξιωματούχους του Αρκάνσας.

Η Exxon θα έπρεπε να επιλέξει τουλάχιστον μία τεχνολογία άμεσης εξαγωγής λιθίου (DLE) για να φιλτράρει το μέταλλο από την άλμη του Αρκάνσας, αν και τέτοιες τεχνολογίες είναι σε μεγάλο βαθμό αναπόδεικτες σε εμπορική κλίμακα.

Το Reuters ανέφερε νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι η Exxon είχε συνομιλίες με την International Battery Metals και την EnergySource Minerals σχετικά με την αδειοδότηση της τεχνολογίας DLE.
Η Tetra είπε τον Νοέμβριο ότι ερευνούσε διάφορες τεχνολογίες DLE, αλλά δεν είχε υπογράψει καμία συμφωνία.

Η Tetra είχε προηγουμένως συμφωνήσει να μισθώσει περισσότερα από 27.000 στρέμματα στο Αρκάνσας στην Standard Lithium (SLI.V) για την παραγωγή λιθίου.
Η Standard έχει ξεκινήσει τις προκαταρκτικές εργασίες για την ανάπτυξη αυτού του έργου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης