Επιχειρήσεις

DPort Services: Zητά συνάντηση με τον Άδ. Γεωργιάδη για νέα ειδικότητα στα βαρέα και ανθυγιεινά

DPort Services: Zητά συνάντηση με τον Άδ. Γεωργιάδη για νέα ειδικότητα στα βαρέα και ανθυγιεινά

Το θέμα προς συζήτηση με τον Υπουργό είναι η κατά το δυνατόν ταχύτερη εφαρμογή του νομοθετικού πλαισίου σχετικά με την ένταξη στα Β.Α.Ε. με την προσθήκη νέας ειδικότητας στον ισχύοντα πίνακα Β.Α.Ε

Τη μεσολάβηση της νέας ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, για την επίλυση του χρονίζοντος θέματος της ένταξης νέας ειδικότητας στον πίνακα των βαρέων και ανθυγιεινών, ζητούν με επιστολή τους προς τον Υπουργό κ. Άδωνι Γεωργιάδη, η DPort Services που διαχειρίζεται το εμπορικό λιμάνι του Πειραιά και οι συνεργαζόμενες εταιρείες.

Μέσω επιστολής που απέστειλαν στον Υπουργό, ζητούν συνάντηση, με την οποία συμφωνούν και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων που θα συμμετέχουν σε αυτή (το Συνδικάτο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις που Δραστηριοποιούνται στις Προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ Πειραιά και η Ένωση Εργαζομένων Λιμένων Ελλάδος).

Το θέμα προς συζήτηση με τον Υπουργό είναι η κατά το δυνατόν ταχύτερη εφαρμογή του νομοθετικού πλαισίου σχετικά με την ένταξη στα Β.Α.Ε. με την προσθήκη νέας ειδικότητας στον ισχύοντα πίνακα Β.Α.Ε., σύμφωνα με το πόρισμα της Επιτροπής Κρίσεως Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων τον Δεκέμβριο του 2020.
H DPort Services και οι συνεργαζόμενες εταιρείες έχουν επανειλημμένως εκφράσει τη σύμφωνη γνώμη τους για την ένταξη εργαζόμενων στο καθεστώς των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων (Β.Α.Ε.), έχοντας ζητήσει από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων να επισπευσθεί η προβλεπόμενη από το νόμο γνωμοδότηση του Συμβουλίου Κοινωνικής Ασφάλειας (Σ.Κ.Α.), ώστε να μπορεί να εκδοθεί η σχετική Υπουργική Απόφαση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης