Ενέργεια

Pichetto-Fratin (Ιταλία): Κάλυψη του 50% των αναγκών σε φυσικό αέριο, από LNG

Pichetto-Fratin (Ιταλία): Κάλυψη του 50% των αναγκών σε φυσικό αέριο, από LNG
Ο υπουργός Ενέργειας της Ιταλίας βλέπει τους τερματικούς σταθμούς LNG να καλύπτουν το 50% των αναγκών σε φυσικό αέριο, αναφέρει η La Stampa
Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Ιταλίας Gilberto Pichetto Fratin δήλωσε την Τετάρτη 28/6 ότι το υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) που παραδίδεται με πλοία είναι μια αξιόπιστη πηγή ενέργειας που θα μπορούσε να καλύψει το 50% των αναγκών της χώρας σε φυσικό αέριο όπως αναφέρει η La Stampa.

Ο Pichetto Fratin δήλωσε στην εφημερίδα La Stampa ότι οι τερματικοί σταθμοί LNG θα μπορούσαν να καλύψουν το 50% των αναγκών της Ιταλίας σε φυσικό αέριο, χωρίς να δώσει χρονοδιάγραμμα για το πότε θα μπορούσε να επιτευχθεί αυτό, ενώ τόνισε πως «είναι πιο αξιόπιστοι από τους αγωγούς, οι οποίοι δεν προσφέρουν επαρκείς εγγυήσεις», είπε.

Οι προμήθειες φυσικού αερίου της Ιταλίας προέρχονταν κυρίως από τη Ρωσία πριν από την περσινή εισβολή στην Ουκρανία, με εισαγωγές από τη Μόσχα να ανέρχονται συνολικά σε 29 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα (bcm) το 2021.

Η Ρώμη αναζητά εναλλακτικές πηγές ενέργειας τον τελευταίο χρόνο και οι τερματικοί σταθμοί LNG αποτελούν μέρος της στρατηγικής, παρόλο που έχουν προκαλέσει διαμαρτυρίες από τις τοπικές κοινότητες στις τοποθεσίες που επέλεξε η κυβέρνηση.

Πέρυσι η Ιταλία ζήτησε από τη Snam να δημιουργήσει δύο επιπλέον πλωτές μονάδες αποθήκευσης και επαναεριοποίησης (FSRU) μία στο Piombino και μία στη Ραβέννα, σε μια κίνηση να αυξήσει τη χωρητικότητα αποθήκευσης της χώρας από 17 σε 27 bcm.

Καθώς ο τελευταίος πλωτός τερματικός σταθμός LNG που δημιουργήθηκε στο λιμάνι Piombino της Τοσκάνης τέθηκε σε λειτουργία στα τέλη του περασμένου μήνα, και το εργοστάσιο στη Ραβέννα δεν έχει ξεκινήσει ακόμη τη λειτουργία του, η Ιταλία μπορεί επί του παρόντος να βασίζεται σε τέσσερις τερματικούς σταθμούς LNG.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης