IRENA: Απαιτούνται 1.000 GW ΑΠΕ ετησίως ως το 2030

tags :
IRENA: Απαιτούνται 1.000 GW ΑΠΕ ετησίως ως το 2030
Ο Οργανισμός «βλέπει» χάσμα ανάμεσα στα όσα έχουν γίνει και σε αυτά που πρέπει να γίνουν

Η IRENA επικαλείται φιλοδοξία της τάξεως των 1.000 GW ετησίως στις ΑΠΕ ως το 2030.

Σύμφωνα με τον πρώτο τόμο του World Energy Transitions Outlook (WETO) 2023, πρέπει επίσης να αυξηθεί σημαντικά η άμεση χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Σύμφωνα με την τελευταία έκδοση, έχει σημειωθεί κάποια πρόοδος, κυρίως στον τομέα της ενέργειας με προσθήκες ρεκόρ στην παγκόσμια δυναμικότητα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας 300 GW το 2022. Ωστόσο, το χάσμα μεταξύ αυτού που έχει επιτευχθεί και αυτού που απαιτείται συνεχίζει να αυξάνεται, τονίζει ο Irena.

Ο γενικός διευθυντής της IRENA Francesco La Camera δήλωσε σχετικά: «Αντιμετωπίζουμε τη σκληρή πραγματικότητα ότι δεν είμαστε σε καλό δρόμο για να υλοποιήσουμε τη Συμφωνία του Παρισιού. Η μόνη μας επιλογή είναι να ακολουθήσουμε το μονοπάτι των ΑΠΕ, που εξασφαλίζει ενεργειακή ασφάλεια, μειωμένο ενεργειακό κόστος και μακροπρόθεσμη βιομηχανική ανάπτυξη.

«Η ενεργειακή μετάβαση πρέπει να γίνει στρατηγικό εργαλείο για την προώθηση ενός πιο δίκαιου και χωρίς αποκλεισμούς κόσμου. Το COP28 και η Παγκόσμια Απογραφή δεν πρέπει μόνο να επιβεβαιώσουν την απόκλισή μας από το μονοπάτι 1,5°C, αλλά και να παρέχουν ένα στρατηγικό σχέδιο για να μας οδηγήσουν πίσω στην τροχιά.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης