Διεθνή

Διάγγελμα Putin για Wagner: Μαχαίρωσαν πισώπλατα τη Ρωσία λόγω φιλοδοξιών - Οι προδότες θα τιμωρηθούν

Διάγγελμα Putin για Wagner: Μαχαίρωσαν πισώπλατα τη Ρωσία λόγω φιλοδοξιών - Οι προδότες θα τιμωρηθούν

Η εξέγερση της Wagner του Prighozin –που λέει πως διαθέτει 25.000 άνδρες– αποτελεί πλέον «θανάσιμη απειλή» για το ρωσικό κράτος, προειδοποίησε ο ρώσος πρόεδρος

O πρόεδρος της Ρωσίας Vladimir Putin σε μήνυμά του πρωί Σαββάτου 24 Ιουνίου, με διάγγελμά του στον λαό της χώρας του μετά την εξέγερση του Yevgeni Prighozin και της μισθοφορικής ομάδας του, της Wagner.
«Ως Πρόεδρος της Ρωσίας και Ανώτατος Ανώτατος Διοικητής, ως πολίτης της Ρωσίας, θα κάνω τα πάντα για να υπερασπιστώ τη χώρα, να προστατεύσω τη συνταγματική τάξη, τις ζωές, την ασφάλεια και την ελευθερία των πολιτών», ξεκίνησε την ομιλία του, τονίζοντας πως οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας του, μάχονται για τη ζωή και την ασφάλεια του ρωσικού λαού, υπογραμμίζοντας πως δεν «θα επιτρέψει» να ξεσπάσει «εμφύλιος πόλεμος» και στάθηκε στο ότι χρειάζεται «ενότητα» δυνάμεων και να παραμεριστούν οι διαφορές.

Ακολούθως κάλεσε τους πολίτες όσους εξαπατήθηκαν να εγκαταλείψουν την ανταρσία της εταιρείας μισθοφόρων Wagner, την οποία χαρακτήρισε πισώπλατη μαχαιριά στο στρατό και στη Ρωσία.
Για το λόγο αυτό όπως είπε οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις και άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες έχουν λάβει τις απαραίτητες εντολές και ότι επί του παρόντος εισάγονται πρόσθετα αντιτρομοκρατικά μέτρα στη Μόσχα, στην Αγία Πετρούπολη και σε άλλες περιοχές της χώρας.
Ανέφερε εμφατικά στην ομιλία του ότι η Ρωσική Ομοσπονδία αυτή τη στιγμή διεξάγει έναν σκληρό αγώνα για το μέλλον της, ολόκληρη η στρατιωτική, οικονομική και πληροφοριακή μηχανή της Δύσης στρέφεται εναντίον της.

Διαβάστε εδώ όλο το ρεπορτάζ:

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/684262/diaggelma-putin-gia-wagner-evalan-maxairi-stin-plati-tou-stratoy-mas-kai-tis-rosias-oi-prodotes-tha-timorithoyn-live

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης