Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

H Baywa r.e. κατασκευάζει μεγάλο έργο «φρουτοβολταϊκών» 8,7MW στην Ολλανδία

H Baywa r.e. κατασκευάζει μεγάλο έργο «φρουτοβολταϊκών» 8,7MW στην Ολλανδία
Το εργοστάσιο εκτείνεται σε μια φυτεία βατόμουρου σύμφωνα με το PV Europe
H Baywa r.e. κατασκευάζει μεγάλο έργο «φρουτοβολταϊκών» σε μια φυτεία βατόμουρου στην Ολλανδία, που παράγει 8,7 μεγαβάτ (MW) όπως γράφει το PV Europe.
 Οι 24.206 ηλιακές μονάδες είναι εγκατεστημένες στα χωράφια του αγρότη Marten van Hoof στην επαρχία της Βόρειας Μπραμπάντ.

Μόλις τεθούν σε λειτουργία, οι ψηλά τοποθετημένες μονάδες θα προστατεύσουν την ανάπτυξη των μούρων ενώ θα παράγουν αρκετή πράσινη ηλεκτρική ενέργεια για 2.810 νοικοκυριά. Το εργοστάσιο επεκτείνεται σε ένα πιλοτικό έργο από το 2020 που εγκαταστάθηκε στον ίδιο χώρο.

Με βάση τη θετική εμπειρία, ο van Hoof αποφάσισε να εξοπλίσει ολόκληρη τη φυτεία του με ηλιακές μονάδες.
Το έργο έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί το πρώτο τρίμηνο του 2024.

Το έργο στο Meirijstad κατέστη δυνατό με κρατική χρηματοδότηση και επένδυση από τον ίδιο τον αγρότη.

«Μέσα από αυτό το επιτυχημένο έργο και άλλες ιστορίες επιτυχίας σε χώρες όπως η Γερμανία, η Αυστρία και η Ολλανδία, γνωρίζουμε ότι αυτές οι πρωτοβουλίες λειτουργούν», λέει ο Benedikt Ortmann, Global Director Solar Projects της Baywa r.e.

"Η τεχνολογία έχει αποδείξει τι μπορεί να κάνει, όμως για να κάνει η αγροβολταϊκή ενέργεια (Agri-PV) θετική διαφορά, χρειαζόμαστε νομοθεσία και χρηματοδότηση για να μας στηρίξει", τόνισε

Μέχρι σήμερα, η Baywa r.e. έχει υλοποιήσει 14 έργα Fruitvoltaic στην περιοχή EMEA, ενώ ξεκίνησε επίσης η κατασκευή ενός έργου Interspace στην Ισπανία, όπου τοποθετούνται επίγειες ηλιακές μονάδες παράλληλα με την καλλιεργούμενη έκταση. 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης