Ενέργεια

To EEX δημοσίευσε αναθεωρημένο ημερολόγιο δημοπρασιών για τα EUA του 2023

To EEX δημοσίευσε αναθεωρημένο ημερολόγιο δημοπρασιών για τα EUA του 2023

Οι προσαρμογές ξεκινούν στις 3 Ιουλίου, σύμφωνα με το Reuters

Το Ευρωπαϊκό Χρηματιστήριο Ενέργειας (EEX) δημοσίευσε ένα αναθεωρημένο ημερολόγιο δημοπρασιών για τα δικαιώματα εκπομπών της ΕΕ (EUA) για το 2023, ώστε να αντικατοπτρίζει τις αλλαγές στους όγκους που οφείλονται στους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανακοίνωσε αργά την Τετάρτη 21/6.

Οι προσαρμογές ξεκινούν στις 3 Ιουλίου και περιλαμβάνουν το Recovery and Resilience Facility (RRF), ένα προσωρινό μέσο για την πώληση πρόσθετων δικαιωμάτων για τη συγκέντρωση πιθανών 8 δισεκατομμυρίων ευρώ (8,8 δισεκατομμύρια δολάρια) για μέτρα για την αύξηση της ανθεκτικότητας της ΕΕ από την ενεργειακή κρίση που προκάλεσε ο πόλεμος στο Ουκρανία.
Αυτό θα οδηγήσει σε επιπλέον 16.199.377 επιδόματα το 2023, ανέφερε η ΕΕΧ.

Ταυτόχρονα, οι όγκοι στις δημοπρασίες μεταξύ Σεπτεμβρίου και Δεκεμβρίου θα μειωθούν ώστε να αντικατοπτρίζουν τα δικαιώματα που αφαιρέθηκαν από το Αποθεματικό Σταθερότητας της Αγοράς (MSR), ένα εργαλείο που προσαρμόζει τα δικαιώματα σε κυκλοφορία με βάση τις πραγματικές εκπομπές του προηγούμενου έτους, γεγονός που μειώνει τον όγκο τους κατά 90.783.578 δικαιώματα, σύμφωνα με ξεχωριστή δήλωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Επιπλέον, ο όγκος μιας μεμονωμένης δημοπρασίας EUA για λογαριασμό της Βόρειας Ιρλανδίας στις 4 Οκτωβρίου μειώθηκε σε 1 εκατομμύριο EUA, από 1,248 εκατομμύρια προηγουμένως, επίσης ως μέρος της προσαρμογής του MSR.

«Ως αποτέλεσμα των ενημερώσεων στα ημερολόγια δημοπρασιών για το 2023, συνολικός όγκος 517.587.000 EUA θα δημοπρατηθεί από την ΕΕΧ το 2023», ανέφερε.
Τα προκαταρκτικά στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από το EEX έδειχναν όγκους δημοπρασιών 2023 592.135.000 EUA, συμπεριλαμβανομένων των τόμων της Βόρειας Ιρλανδίας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης