Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ουγγαρία: Mπαίνει πλαφόν τις τιμές των συμβολαίων ηλεκτρικής ενέργειας των εταιρειών

Ουγγαρία: Mπαίνει πλαφόν τις τιμές των συμβολαίων ηλεκτρικής ενέργειας των εταιρειών

Από την 1η Ιουλίου το μέγιστο που θα πρέπει να πληρώσει μια εταιρεία για 1 μεγαβάτ θα είναι 200 ευρώ

 

Η κυβέρνηση της Ουγγαρίας θα παρέμβει στις συμβάσεις ηλεκτρικής ενέργειας που συμφωνήθηκαν από εταιρείες πέρυσι, εισάγοντας ανώτατο όριο τιμής στα τέλη που καταβάλλουν οι εταιρείες για την ενέργεια σε τρεις βασικούς τομείς, δήλωσε τη Δευτέρα ο επικεφαλής του προσωπικού του πρωθυπουργού.

Η κυβέρνηση θα μειώσει επίσης στο μισό τον απροσδόκητο φόρο που επιβάλλεται σε φαρμακευτικές εάν επενδύσουν στην έρευνα και την ανάπτυξη, είπε ο Gergely Gulyas σε ενημέρωση.

Από την 1η Ιουλίου το μέγιστο που θα πρέπει να πληρώσει μια εταιρεία για 1 μεγαβάτ θα είναι 200 ευρώ , είπε ο Gulyas, προσθέτοντας ότι το μέτρο θα κοστίσει στο κράτος περίπου 40 δισεκατομμύρια φιορίνια .
Το ανώτατο όριο τιμής θα ισχύει για περίπου 5.000 εταιρείες στη βιομηχανία μεταποίησης, στους παρόχους καταλυμάτων και στη βιομηχανία αποθηκών και μεταφορών.

Σε αντάλλαγμα, η κυβέρνηση αναμένει από αυτές τις εταιρείες να μην αυξήσουν τις τιμές τους μέχρι το τέλος του έτους ενώ θα παρακολουθούνται από το Ουγγρικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, είπε ο Gulyas.

Ο φόρος στις φαρμακευτικές εταιρείες θα μειωθεί περαιτέρω εάν δαπανήσουν για έρευνα και ανάπτυξη ή επεκταθούν, πρόσθεσε ο υπουργός.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης