Επικαιρότητα

Μητσοτάκης: Οι αλλαγές που σχεδιάζει σε υπουργεία - Ποια θα συγχωνευτούν, ποια θα «σπάσουν», πώς θα γίνει το rotation

Μητσοτάκης: Οι αλλαγές που σχεδιάζει σε υπουργεία - Ποια θα συγχωνευτούν, ποια θα «σπάσουν», πώς θα γίνει το rotation
Οι αλλαγές κινούνται σε δύο κατευθύνσεις

Αυτή την εβδομάδα αναμένεται να αποκρυσταλλωθούν οι αλλαγές που σχεδιάζει σε επίπεδο δομών για την επόμενη κυβέρνηση του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Εφόσον οι πολίτες δώσουν με την ψήφο τους την εντολή για το σχηματισμό μίας αυτοδύναμης κυβέρνησης θέλει την επομένη των εκλογών να είναι όλα έτοιμα ώστε «να μην χαθεί ούτε μέρα» για την δημιουργία ενός σχήματος «σκληρής δουλειάς και μετρήσιμο αποτελέσματος», όπως το χαρακτήρισε στη χθεσινή διακαναλική συνέντευξη τύπου.

Οι αλλαγές που σχεδιάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Οι αλλαγές αυτές κινούνται σε δύο κατευθύνσεις. Η πρώτη έχει να κάνει με το νέο επιτελικό κράτος και αφορά την οργάνωση της κεντρικής διοίκησης, η οποία περιλαμβάνει τη δομή των διευθύνσεων του δημοσίου και τον ρόλο των γενικών γραμματέων, όπου αναμένονται αλλαγές και σε πρόσωπα, την κατανομή αρμοδιοτήτων και τη λειτουργία του Υπουργικού Συμβουλίου. Το σχετικό νομοσχέδιο είναι ήδη έτοιμο και είναι το πρώτο που θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή.

Η δεύτερη περιλαμβάνει την μετακίνηση αρμοδιοτήτων μεταξύ υπουργείων ώστε να γίνει πιο αποδοτική λειτουργία τους και να υπάρξει επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου. Εδώ εντάσσεται και η δημιουργία νέων χαρτοφυλακίων, το «σπάσιμο» υπουργείων και η συγχώνευση άλλων. Ήδη ο κ. Μητσοτάκης έχει ανακοινώσει ότι τη δημιουργία ξεχωριστού υπουργείου για την Οικογένεια, το Δημογραφικό και τη Στέγαση, στο οποίο θα μεταφερθούν αρμοδιότητες από το υπουργείο Εργασίας.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης