Ενέργεια

EIA: Αυξήθηκαν τα αποθέματα αργού και βενζίνης στις ΗΠΑ - Απώλειες 1,4% στα 68,4 δολ/ βαρέλι το crude

EIA: Αυξήθηκαν τα αποθέματα αργού και βενζίνης στις ΗΠΑ - Απώλειες 1,4% στα 68,4 δολ/ βαρέλι το crude

Τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 7,9 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 9 Ιουνίου - Απώλειες 1,4% στα 68,40 δολ/crude

 

Τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ παρουσίασαν άνοδο - έκπληξη την περασμένη εβδομάδα, ενώ τα αποθέματα βενζίνης και αποστάγματος κέρδισαν περισσότερο από το αναμενόμενο, ανακοίνωσε την Τετάρτη η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (EIA).

Τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 7,9 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 9 Ιουνίου, σύμφωνα με την EIA, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters για άνοδο 510.000 βαρελιών.

«Τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ έχουν εκτιναχθεί υψηλότερα, πατώντας τα φρένα στο σημερινό ράλι, ενώ η ανάπτυξη των προϊόντων είναι κάπως αναπόφευκτη λόγω των ισχυρών εργασιών του διυλιστηρίου», δήλωσε ο Matt Smith, επικεφαλής αναλυτής πετρελαίου για την Αμερική στην Kpler.

Αν και τα ποσοστά χρήσης των διυλιστηρίων μειώθηκαν κατά 2,1 ποσοστιαίες μονάδες την εβδομάδα, εξακολουθούν να είναι σχετικά αυξημένα σε σύγκριση με τους τελευταίους μήνες.

Εν τω μεταξύ, οι ροές αργού διυλιστηρίου μειώθηκαν κατά 61.000 βαρέλια την ημέρα (bpd).

Τιμές

Οι τιμές του πετρελαίου αντιστάθμισαν τα κέρδη μετά τα στοιχεία και έγιναν ελαφρώς αρνητικές μετά την άνοδο του 1 δολ. το βαρέλι νωρίτερα στη συνεδρίαση. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent διαπραγματεύονταν στα 74,26 δολάρια ενισχυμένα κατά 0,15% και το αμερικανικό αργό ήταν στα 69,50 δολάρια με άνοδο 0,19%στις 18:20 ώρα Ελλάδας.

Τα αποθέματα αργού στον κόμβο παράδοσης στο Cushing της Οκλαχόμα αυξήθηκαν κατά 1,6 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με την EIA.

Τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν κατά 2,1 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών για άνοδο 316.000 βαρελιών.​

Τα αποθέματα αποστάγματος, που περιλαμβάνουν το ντίζελ και το πετρέλαιο θέρμανσης, αυξήθηκαν κατά 2,1 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έναντι των προσδοκιών για άνοδο 1,2 εκατομμυρίων βαρελιών, σύμφωνα με την EIA.

«Οι συνολικές αυξήσεις των αποθεμάτων είναι αναμφισβήτητα πτωτικές για τις αγορές πετρελαίου», δήλωσε ο Andrew Lipow, πρόεδρος της Lipow Oil Associates στο Χιούστον.

Οι καθαρές εισαγωγές αργού μειώθηκαν κατά περίπου 810.000 bpd, σύμφωνα με τα στοιχεία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης