Ενέργεια

Σταθερή η προμήθεια αργού της Saudi Aramco στην Ασία και τον Ιούλιο

Σταθερή η προμήθεια αργού της Saudi Aramco στην Ασία και τον Ιούλιο
Στα ίδια επίπεδα με αυτά του Ιουνίου θα παραμείνουν οι εισαγόμενες ποσότητες πετρελαίου

Διαβεβαίωση ότι τον Ιούλιο, πέντε μεγάλοι πελάτες στην Ασία θα έχουν προμηθευτεί πλήρεις ονομαστικούς όγκους αργού πετρελαίου, έδωσε η Saudi Aramco, αφού δεσμεύτηκε να μειώσει την παραγωγή τον επόμενο μήνα, όπως μεταδίδει το Reuters.

Η Σαουδική Αραβία, ο μεγαλύτερος εξαγωγέας πετρελαίου στον κόσμο, υποσχέθηκε να μειώσει την παραγωγή της στα 9 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (bpd) τον Ιούλιο από περίπου 10 εκατομμύρια bpd σήμερα. Ορισμένα κινεζικά κρατικά διυλιστήρια ζήτησαν χαμηλότερη προσφορά τον Ιούλιο, εκτιμώντας ότι ο συνδυασμένος όγκος θα μπορούσε να είναι περίπου 10 εκατομμύρια βαρέλια μικρότερος από ό,τι έλαβαν τον Ιούνιο.

Παράλληλα, η Saudi Aramco απροσδόκητα αύξησε τις επίσημες τιμές πώλησής της για όλες τις ποιότητες αργού στην Ασία για τα φορτία του Ιουλίου, γεγονός που θα έβλαπτε τα κέρδη της διύλισης και θα μπορούσε να ωθήσει τα διυλιστήρια να αγοράσουν περισσότερη πρώτη ύλη από την αγορά spot. Ωστόσο, η συνολική πρόσληψη αργού πετρελαίου από την Κίνα τον Ιούλιο είναι πιθανό να παραμείνει περίπου στο ίδιο επίπεδο με τον Ιούνιο, καθώς άλλα κινεζικά διυλιστήρια ζήτησαν περισσότερη προμήθεια για τον Ιούλιο από μια χαμηλή βάση τον Ιούνιο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης