Siemens Energy: Τριπλάσια άνοδος κερδών 24% στα 8 δισ. ευρώ το α' τρίμηνο, ρεκόρ παραγγελιών

Siemens Energy: Τριπλάσια άνοδος κερδών 24% στα 8 δισ. ευρώ το α' τρίμηνο, ρεκόρ παραγγελιών
Η ισχυρή ζήτηση ώθησε τις παραγγελίες της εταιρείας να ξεπεράσουν τα 100 δισεκατομμύρια ευρώ γράφει το Reuters
Η Siemens Energy, η οποία προμηθεύει εξοπλισμό και υπηρεσίες στον τομέα της ενέργειας, σημείωσε προβλεπόμενες πωλήσεις για το δεύτερο τρίμηνο και αύξησε τις προοπτικές εσόδων της, καθώς η ισχυρή ζήτηση ώθησε τις παραγγελίες της εταιρείας να ξεπεράσουν τα 100 δισεκατομμύρια ευρώ (110 δισεκατομμύρια δολάρια), όπως μεταφέρει  το Reuters.

Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις τα κέρδη

Οι πωλήσεις το τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου αυξήθηκαν κατά 24% στα 8 δισ. ευρώ, ξεπερνώντας την εκτίμηση των 7,4 δισ. της Refinitiv και ώθησαν τον όμιλο να αναμένει τώρα τα έσοδα να αυξηθούν κατά 10%-12% φέτος, από 3%-7% προηγουμένως.
«Οι ισχυρές παραγγελίες επιβεβαιώνουν την πολύ καλή μας θέση στις αγορές τεχνολογιών μετάβασης στην ενέργεια, όπως η παραγωγή και η μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Christian Bruch.

Οι μετοχές της εταιρείας, που κατασκευάζει και συντηρεί τουρμπίνες αερίου και ανεμογεννήτριες, καθώς και σταθμούς μετατροπέων, ανέβηκαν στο υψηλότερο επίπεδό τους από τον Ιανουάριο του 2022 και αυξήθηκαν κατά 3,5% στις 10:05 GMT, με την Jefferies να διατηρεί βαθμολογία «αγοράς» στη μετοχή.
Στα 102 δισεκατομμύρια ευρώ, οι εκκρεμείς παραγγελίες του ομίλου σημείωσαν νέα υψηλά στα τέλη Μαρτίου, ενισχύθηκαν από τις υπηρεσίες φυσικού αερίου και τις μονάδες τεχνολογιών δικτύου καθώς και από το τμήμα ανεμογεννητριών Siemens Gamesa που αντιμετωπίζει προβλήματα.

Θετικό περιβάλλον

Ο Bruch επεσήμανε το θετικό περιβάλλον για την ενεργειακή τεχνολογία στον απόηχο της ευνοϊκής νομοθεσίας ΗΠΑ (Nόμος IRA) και Ευρώπης, ενώ τόνισε πως η εταιρεία επιδιώκει να επεκτείνει ορισμένες από τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις της στις ΗΠΑ, προσθέτοντας ότι αυτές μπορεί να μην είναι απαραίτητα τεράστιες επενδύσεις, αλλά απαιτούν τοπική υποστήριξη.
Αυτό οδήγησε σε αύξηση των παραγγελιών κατά 56% το δεύτερο τρίμηνο, λόγω της Ευρώπης και των Ηνωμένων Πολιτειών, ανέφερε η Siemens Energy.

Τα συνεχιζόμενα προβλήματα στο τμήμα ανεμογεννητριών της εξακολουθούσαν να έχουν αρνητικό αντίκτυπο στα κέρδη, με τη Siemens Energy να αναμένει τώρα το περιθώριο κέρδους της προτού τα ειδικά είδη έρθουν στο χαμηλότερο άκρο της στοχευμένης εμβέλειας 1%-3%.
Η Siemens Energy ανέφερε τα ζητήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας, την αύξηση των υπεράκτιων δραστηριοτήτων και τα ζημιογόνα συμβόλαια με την ισπανική εταιρεία κατασκευής ανεμογεννητριών ως λόγους για τα συνεχιζόμενα προβλήματα, που της προκάλεσαν ζημιά 374 εκατ. ευρώ στο τμήμα, το τρίμηνο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης