Ενέργεια

Πτώση καθαρών κερδών 14%, για το α' τρίμηνο 2023, για την Petrobras Βραζιλίας

tags :
Πτώση καθαρών κερδών 14%, για το α' τρίμηνο 2023, για την Petrobras Βραζιλίας
Παρά την πτώση κερδών, ξεπέρασε τις προσδοκίες σύμφωνα με το Reuters
Η κρατική εταιρεία πετρελαίου της Βραζιλίας Petrobras ανέφερε μείωση 14,4% στα καθαρά κέρδη πρώτου τριμήνου, επηρεασμένη από τις χαμηλότερες τιμές του πετρελαίου, ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της την Τετάρτη, αποτέλεσμα που ωστόσο προσγειώθηκε πάνω από τις προσδοκίες των αναλυτών.

Η Petrobras ανέφερε καθαρά κέρδη 38,16 δισεκατομμυρίων ρεάλ (7,63 δισεκατομμύρια δολάρια) κατά την περίοδο Ιανουαρίου έως Μαρτίου, ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Refinitiv είχαν υπολογίσει 31,96 δισεκατομμύρια ρεάλ.
Η εταιρεία απέδωσε το χαμηλότερο κέρδος στην πτώση των τιμών του Brent, αν και εν μέρει αντισταθμίστηκε από μικρότερα λειτουργικά έξοδα.

Τα τριμηνιαία αποτελέσματα σηματοδοτούν τα πρώτα αποτελέσματα υπό τη διοίκηση και διοικητικό συμβούλιο πιο ευθυγραμμισμένα με την κυβέρνηση του αριστερού προέδρου Luiz Inacio Lula da Silva.
Αν και η επιλογή του Lula για Διευθύνοντα Σύμβουλο, ο Jean Paul Praz, ανέλαβε καθήκοντα νωρίτερα φέτος, η εταιρεία ενέκρινε τα νέα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της μόλις στα τέλη Απριλίου.

Μέχρι τότε, το διοικητικό συμβούλιο αποτελούνταν κυρίως από διευθυντές που επιλέγονταν από τη διοίκηση του δεξιού πρώην προέδρου Zair Bolsonaro.
Υπό το νέο της διοικητικό συμβούλιο, η Petrobras συνέχισε να καταβάλλει στους μετόχους της μεγάλα ποσά, ανακοινώνοντας μερίσματα 24,7 δισεκατομμυρίων ρεάλ (4,94 δισεκατομμύρια δολάρια) το τρίμηνο.

Ωστόσο, η Petrobras πρόσθεσε ότι το διοικητικό της συμβούλιο αποφάσισε ότι η διοίκηση της εταιρείας θα πρέπει να προετοιμάσει μια πρόταση για τη «βελτίωση» της μερισματικής πολιτικής της, συμπεριλαμβανομένης πιθανής επαναγοράς μετοχών, η οποία θα υποβληθεί προς εξέταση στο διοικητικό συμβούλιο έως τα τέλη Ιουλίου, πρόσθεσε η Petrobras.
Πέρυσι, η Petrobras κατέβαλε σχεδόν 216 δισεκατομμύρια ρεάλ, στους επενδυτές, αλλά προκάλεσε την κριτική Lula, ο οποίος υποστήριξε αντ' αυτού για μεγαλύτερες επενδύσεις.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης