Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

ΜοU μεταξύ Masdar - IRENA για τριπλασιασμό της χωρητικότητας ΑΠΕ ως το 2030

ΜοU μεταξύ Masdar - IRENA για τριπλασιασμό της χωρητικότητας ΑΠΕ ως το 2030
Στο επίκεντρο οι ΑΠΕ

H ενεργειακή εταιρεία του Άμπου Ντάμπι (Masdar) και ο Διεθνής Οργανισμός Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (IRENA) υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας (MoU) για τη δημιουργία ενός οδικού χάρτη που στοχεύει στον τριπλασιασμό της παγκόσμιας χωρητικότητας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας έως το 2030.

Ο Mohamed Jameel Al Ramahi, Διευθύνων Σύμβουλος της Masdar, και ο Gauri Singh, αναπληρωτής γενικός διευθυντής της IRENA, υπέγραψαν το Μνημόνιο Συνεννόησης στο Τεχνολογικό Φόρουμ των ΗΑΕ στο Άμπου Ντάμπι.

«Ο κύριος στόχος του έργου είναι η δημιουργία μιας παγκόσμιας βάσης για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, με έμφαση στην ηλιακή, την αιολική, την υδροηλεκτρική ενέργεια, τη γεωθερμία και άλλες τεχνολογίες, συμπεριλαμβανομένης της αποθήκευσης μπαταριών, που συμπληρώνεται από δεδομένα για την περιοχή» τόνισε η Masdar.

Ο Δρ Sultan bin Ahmed Al Jaber, Υπουργός Βιομηχανίας και Προηγμένης Τεχνολογίας των ΗΑΕ, πρόεδρος της Masdar και ορισθείς πρόεδρος της COP28, δήλωσε: «Ο κόσμος πρέπει να δεσμευτεί να τριπλασιάσει την παγκόσμια ικανότητα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας έως το 2030 και να διπλασιάσει ξανά έως το 2040. Η Masdar έχει ήδη δεσμευτεί να πενταπλασιάσει τη συνολική της χωρητικότητα στα 100 GW μέχρι το τέλος της δεκαετίας και αυτό το κοινό ερευνητικό πρόγραμμα με την IRENA θα τονίσει τον ζωτικό ρόλο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στον περιορισμό της υπερθέρμανσης του πλανήτη».

Ο Francesco La Camera, γενικός διευθυντής της IRENA, πρόσθεσε: «Η μετάβαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας παρέχει μια βιώσιμη και οικονομικά προσιτή λύση σε πολλές από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε σήμερα και έχουμε την τεχνολογία για να αναπτύξουμε σε ταχύτητα και κλίμακα. Το 2022, προστέθηκαν ένα ρεκόρ 300 GW ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και η ανανεώσιμη ενέργεια αντιπροσωπεύει πλέον το 40% της συνολικής εγκατεστημένης ισχύος παραγωγής παγκοσμίως».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης