Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Ως το τέλος του 2023 απογειώνεται η νέα «πράσινη» εκπαίδευση της Aegean

Ως το τέλος του 2023 απογειώνεται η νέα «πράσινη» εκπαίδευση της Aegean
Το νέο εκπαιδευτικό κέντρο της εταιρείας θα καταναλώνει μόνο πράσινη ενέργεια που θα παράγεται από την εγκατάσταση 35.000 τ.μ. φωτοβολταϊκών πάνελ, συνολικής ισχύος 3 MW ή 4,4 GWh ετησίως

Πριν το τέλος του έτους θα μπει σε τροχιά απογείωσης η επένδυση των 140 εκατ. ευρώ από την Aegean για ένα από τα πρώτα «πράσινα» οικοσυστήματα αερομεταφοράς της Ευρώπης, μέσα σε ένα από τα πιο πράσινα ευρωπαϊκά αεροδρόμια. Το νέο Κέντρο Εκπαίδευσης Πτήσεων Aegean-CAE θα είναι ο πιο αναβαθμισμένος τεχνολογικά και ενεργειακά κόμβος αεροπορικής εκπαίδευσης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Ο πρώτος προσομοιωτής πτήσεων από τους τέσσερις, που σε πρώτη φάση θα εγκατασταθούν στο νέο hangar, θα φτάσει στην τεχνική βάση της Aegean στα Σπάτα στα μέσα Σεπτεμβρίου, ενώ για να τεθεί σε λειτουργία θα χρειαστούν δύο με τρεις μήνες. Προκειμένου οι απαραίτητες εγκαταστάσεις να είναι στον βαθμό που απαιτείται έτοιμες και λειτουργικές, εντός των επόμενων εβδομάδων θα ανακοινωθεί ο κατασκευαστής του έργου, με τις συζητήσεις να έχουν ήδη ξεκινήσει.

Το νέο εκπαιδευτικό κέντρο της εταιρείας θα καταναλώνει μόνο πράσινη ενέργεια που θα παράγεται από την εγκατάσταση 35.000 τ.μ. φωτοβολταϊκών πάνελ, συνολικής ισχύος 3 MW ή 4,4 GWh ετησίως, τα οποία θα τοποθετηθούν στο κέλυφος των κτηρίων, αλλά και στον περιβάλλοντα χώρο.

Με αέρα Ισπανίας το νέο εκπαιδευτικό κέντρο για πιλότους

Ένα αντίστοιχο εκπαιδευτικό κέντρο για πιλότους και πληρώματα καμπίνας βρίσκεται μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον, σε απόσταση 10 λεπτών από το αεροδρόμιο Barajas της Μαδρίτης. Το CAE Madrid αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα του είδους, από την κορυφαία εταιρεία παγκοσμίως στον κλάδο της αεροπορικής εκπαίδευσης, που ενώνει τις δυνάμεις της σήμερα με την Aegean.

Δύο μήνες μετά την ανακοίνωση της συνεργασίας τους υπό τη μορφή joint venture, η CAE υποδέχθηκε στις εγκαταστάσεις της στην Ισπανία μια μεγάλη δημοσιογραφική αποστολή από την Ελλάδα, προκειμένου να αποκτήσουν μία καλύτερη εικόνα των εγκαταστάσεων και της εκπαιδευτικής εμπειρίας που σε λίγους μήνες θα παρέχεται και στην Αθήνα, αλλά και να «πιλοτάρουν» τους υπερσύγχρονους προσομοιωτές που αναπτύσσει η CAE.

Επί του παρόντος η CAE συνεργάζεται με 200 αεροπορικές εταιρείες, ενώ αυτή την περίοδο στο εκπαιδευτικό κέντρο της Μαδρίτης εξυπηρετούνται 40. Οι εγκαταστάσεις έχουν δυναμικότητα 12 προσομοιωτών. Σήμερα, φιλοξενούνται ήδη 11 και παρέχονται πάνω από 50.000 ώρες εκπαίδευσης σε ετήσια βάση. Στο CAE Madrid εκπαιδεύονται περισσότεροι από 5.000 πιλότοι και πάνω από 15.000 άτομα πληρώματος καμπίνας ετησίως.

Το Εκπαιδευτικό Κέντρο Aegean-CAE, επιφάνειας 2.800 τ.μ. και χωρητικότητας ως 7 προσομοιωτών πλήρους πτήσης, σε πλήρη δυναμικότητα θα μπορεί να εκπαιδεύει ως και 3.500 πιλότους, παρέχοντας 42.000 ώρες εκπαίδευσης, και πάνω από 10.500 άτομα πληρώματος καμπίνας.

Η αξία της συγκεκριμένης επένδυσης ανέρχεται σε 36 εκατ. ευρώ από τα συνολικά 140 εκατ. για τη δημιουργία του πρώτου «πράσινου» οικοσυστήματος υπηρεσιών υποστήριξης για την αερομεταφορά στην Ελλάδα. Αυτή περιλαμβάνει ακόμη τη συντήρηση πτητικών μέσων, με την ανάπτυξη και διαρκή βελτίωση της τεχνικής βάσης, τελικής χωρητικότητας ως και 10 θέσεων βαριάς συντήρησης, επισκευών και ελέγχων για πτητικά μέσα διαφόρων τύπων. Σε αυτό θα ενταχθούν και η υφιστάμενη Σχολή Εκπαίδευσης Μηχανικών της Olympic Air και ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός πιλοτών της AEGEAN.

Κόμβος για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη

Η νέα μεγάλη αυτή επένδυση, η οποία αποτέλεσε το όραμα του διευθυντή εκπαίδευσης της αεροπορικής εταιρείας, κ. Παναγιώτη Σίσκου, ανοίγει νέους ορίζοντες για την Aegean, ενισχύοντας τόσο την ανταγωνιστικότητά της, όσο και τις αναπτυξιακές της δυνατότητες. Δεδομένου ότι το 60% της δυναμικότητας του Κέντρου θα μπορεί να διατεθεί σε άλλους αερομεταφορείς, με το υπόλοιπο 40% να καλύπτει τις ανάγκες της Aegean, οι προοπτικές να εξελιχθεί σε έναν εκπαιδευτικό κόμβο του κλάδου για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη είναι ιδιαίτερα θετικές.

Η Ελλάδα τοποθετείται σταδιακά στον ευρωπαϊκό και διεθνή χάρτη ως εκκολαπτήριο στελεχών για την εταιρεία και τη χώρα, εκπαιδεύοντας του πιλότους και τους μηχανικούς του μέλλοντος. Ακριβώς για αυτό, επελέγη και η συνεργασία με μια διεθνώς αναγνωρισμένη εταιρεία υψηλής τεχνολογίας, όπως η CAE, που ειδικεύεται στην εκπαίδευση πιλότων και πληρωμάτων καμπίνας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης