Ισραήλ: Ξεκινά την κατασκευή μπαταρίας για αποθήκευση της πλεονάζουσας ενέργειας τα Σάββατα

Ισραήλ: Ξεκινά την κατασκευή μπαταρίας για αποθήκευση της πλεονάζουσας ενέργειας τα Σάββατα
Το Ισραήλ θα ενισχύσει την αποθήκευση ενέργειας με προσοχή στη διευκόλυνση των προμηθειών του Σαββάτου, σύμφωνα με το Reuters

Το Ισραήλ ενέκρινε την Κυριακή 7/5 ένα σχέδιο για τη δημιουργία ενός πιλοτικού δικτύου αποθήκευσης ενέργειας στις πόλεις για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας εκτός αιχμής, σύμφωνα με το Reuters.
Το δίκτυο θα συγκεντρώνει το πλεονάζον ρεύμα τα Σάββατα καθώς οι υπερορθόδοξοι Εβραίοι που τηρούν αυστηρά τον εβραϊκό νόμο και τις αργίες του Σαββάτου έχουν μειωμένη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας, οπότε υπάρχει πλεονασμός, και ταυτόχρονα θα τους τροφοδοτεί.

Η κυβέρνηση ενέκρινε μια πιλοτική εγκατάσταση - μια εγκατάσταση μπαταρίας 24 MW- για την αποθήκευση της πλεονάζουσας ενέργειας από τους χρόνους αιχμής παραγωγής που θα αντλήσουν περίπου 3.000 νοικοκυριά στην πόλη Bnei Barak, έναν υπερορθόδοξο θύλακα στο κεντρικό Ισραήλ.

Θα κατασκευαστεί από την κρατική Israel Electric Corp για έως και 120 εκατομμύρια σέκελ (33 εκατομμύρια δολάρια) και θα ιδιωτικοποιηθεί μετά από τρία χρόνια.
Εάν πετύχει, θα κατασκευαστούν εκατοντάδες MW σε αποθηκευτικές εγκαταστάσεις σε όλη τη χώρα, ανέφερε το υπουργείο, χωρίς να δώσει χρονοδιάγραμμα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης