Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Equinor: Εκτός λειτουργίας το εργοστάσιο της Hammerfest LNG λογω βλάβης

Equinor: Εκτός λειτουργίας το εργοστάσιο της Hammerfest LNG λογω βλάβης

Θα παραμείνει κλειστό μέχρι τις 19 Μαΐου

 

Το εργοστάσιο της Equinor, Hammerfest LNG στην Αρκτική Νορβηγία υπέστη βλάβη συμπιεστή την Πέμπτη και αναμένεται να παραμείνει εκτός λειτουργίας μέχρι τις 19 Μαΐου, ανέφερε σε κανονιστικό σημείωμα την Παρασκευή η νορβηγική εταιρεία συστημάτων αερίου Gassco.

Η διακοπή προκλήθηκε από ένα τεχνικό πρόβλημα με έναν εναλλάκτη θερμότητας που παρουσιάστηκε κατά την επανεκκίνηση του εργοστασίου μετά από διακοπή συντήρησης μιας ημέρας, δήλωσε εκπρόσωπος της Equinor.
Το εργοστάσιο θα παραμείνει εκτός λειτουργίας μέχρι να γίνουν οι επισκευές, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Το Hammerfest LNG, γνωστό και ως Melkoeya, έχει ικανότητα να παραδίδει περίπου 6,5 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα (bcm) φυσικού αερίου ετησίως, αρκετά για να καλύψει τη ζήτηση ενέργειας για περίπου 6,5 εκατομμύρια ευρωπαϊκά σπίτια, ή το 5% όλων των εξαγωγών φυσικού αερίου της Νορβηγίας, ανέφερε η Equinor.

Η Νορβηγία είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής φυσικού αερίου της Ευρώπης μετά την απότομη μείωση των ρωσικών παραδόσεων εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία.

Το εργοστάσιο Melkoeya λαμβάνει το αέριό του μέσω αγωγού από το υπεράκτιο κοίτασμα φυσικού αερίου Snoehvit και ανήκει στον χειριστή Equinor καθώς και στις Petoro (30%), TotalEnergies (18,40%), Neptune Energy (12%) ) και Wintershall Dea (2,81%).

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης