Ενέργεια

Aσία: Μειώθηκαν οι εισαγωγές πετρελαίου τον Απρίλιο - Κίνα και η Ινδία περιόρισαν τις αγορές αργού

Aσία: Μειώθηκαν οι εισαγωγές πετρελαίου τον Απρίλιο - Κίνα και η Ινδία περιόρισαν τις αγορές αργού

Οι συνολικές αποστολές στην Ασία ήταν κατά μέσο όρο 26,39 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (bpd) τον Απρίλιο, από 27,6 εκατομμύρια bpd τον Μάρτιο

 

Οι μεγαλύτεροι αγοραστές αργού πετρελαίου στην Ασία, την Κίνα και την Ινδία, εισήγαγαν χαμηλότερους όγκους τον Απρίλιο σε σύγκριση με τα υψηλά πολλών μηνών του Μαρτίου σύμφωνα με το OilPrive.

Οι συνολικές αποστολές στην Ασία ήταν κατά μέσο όρο 26,39 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (bpd) τον Απρίλιο, από 27,6 εκατομμύρια bpd τον Μάρτιο, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv Oil Research που επικαλέστηκε το Reuters την Πέμπτη.
Η Κίνα και η Ινδία, οι πρώτοι και νούμερο δύο εισαγωγείς αργού της Ασίας, μείωσαν τις εισαγωγές τον Απρίλιο σε σύγκριση με τον Μάρτιο.

Η Κίνα –η οποία είχε εισαγάγει τους υψηλότερους όγκους αργού σχεδόν τρία χρόνια τον Μάρτιο– είδε αφίξεις τον Απρίλιο σε μόλις 10,67 εκατομμύρια bpd, σημαντικά μειωμένες σε σύγκριση με 12,37 εκατομμύρια bpd εισαγωγές τον Μάρτιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Refinitiv.

Η Ινδία, από την πλευρά της, εκτιμάται ότι εισήγαγε 4,6 εκατομμύρια bpd αργού πετρελαίου τον Απρίλιο, από το υψηλό οκτώ μηνών των 5,02 εκατομμυρίων bpd τον Μάρτιο.

Ρωσία

Η Ρωσία συνέχισε να είναι ο κορυφαίος προμηθευτής αργού πετρελαίου τόσο στην Κίνα όσο και στην Ινδία, σύμφωνα με τα στοιχεία της Refinitiv, καθώς οι δύο μεγάλοι εισαγωγείς εξαγοράζουν φθηνότερο ρωσικό αργό σε σύγκριση με τους διεθνείς δείκτες αναφοράς.

Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν τις πρώτες δύο εβδομάδες του Απριλίου αφού αρκετοί μεγάλοι παραγωγοί του ΟΠΕΚ+, με επικεφαλής τους κορυφαίους παραγωγούς στη Μέση Ανατολή, ανακοίνωσαν στις 2 Απριλίου συνολικά 1,16 εκατομμύρια bpd νέες περικοπές παραγωγής μεταξύ Μαΐου και Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους.

Από τα μέσα Απριλίου, οι τιμές του πετρελαίου έχουν υποχωρήσει στο χαμηλότερο επίπεδο μέχρι στιγμής φέτος εν μέσω αυξημένων ανησυχιών για την κινεζική ανάκαμψη με απροσδόκητη επιβράδυνση της μεταποιητικής δραστηριότητας τον Απρίλιο, καθώς και ανησυχιών για τον τραπεζικό τομέα των ΗΠΑ και μια διαφαινόμενη ύφεση μετά την άλλη αύξηση των επιτοκίων από τη Fed.

Ωστόσο, το ακριβότερο αργό στις αρχές Απριλίου και η άνοδος των επίσημων τιμών πώλησης στη Μέση Ανατολή για τις φορτώσεις του Μαΐου θα μπορούσαν να σημαίνουν ασθενέστερες εισαγωγές στην Κίνα και την Ινδία τις επόμενες εβδομάδες, που θα συμπίπτουν επίσης με την περίοδο αιχμής συντήρησης του διυλιστηρίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης