Επικαιρότητα

Άξιον Εστί: Ξεκίνησε η μεταφορά της ιερής εικόνας της Παναγίας

Άξιον Εστί: Ξεκίνησε η μεταφορά της ιερής εικόνας της Παναγίας
H θαυματουργή εικόνα θα συνοδεύεται από την Ιερά Κοινότητα της μοναστικής πολιτείας και θα μεταφερθεί με ειδική πτήση, από τη Θεσσαλονίκη στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος
Με τιμές αρχηγού κράτους θα γίνει η υποδοχή σήμερα 3 Μαΐου και ώρα 18:00 το απόγευμα στην πλατεία Μητροπόλεως στην Αθήνα, της ιεράς και θαυματουργής εικόνας της Παναγίας της επικαλούμένης Άξιον Εστί, όπου και θα εκτεθεί επί δυο εβδομάδες σε λαϊκό προσκύνημα, στον Καθεδρικό Ναό της Αθηνών, που είναι αφιερωμένος στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου.

H θαυματουργή εικόνα θα συνοδεύεται από την Ιερά Κοινότητα της μοναστικής πολιτείας και θα μεταφερθεί με ειδική πτήση, από τη Θεσσαλονίκη στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και από εκεί στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών,όπου και εχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθει λαμπρή υποδοχή παρουσία του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμου και εκπροσώπων της πολιτείας.

Η Παναγία του Άξιον Εστί θεωρείται το σημαντικότερο κειμήλιο του Αγίου Όρους, φυλάσσεται στον ιερό ναό του Πρωτάτου στις Καρυές και σπανίως βγαίνει από τον Άθω.
Η εικόνα αγιογραφήθηκε πιθανότατα στην Κωνσταντινούπολη, κατά το πρότυπο της Παναγίας Ελεούσας του Κύκκου της Κύπρου, η οποία είναι έργο του Ευαγγελιστή Λουκά.
Η Χάρις τῆς Παναγίας να μας ενισχύει πάν­τοτε στὸν πνευματικό μας αγώνα και στὴν καθημερινή μας ζωή, ποὺ είθε νὰ είναι πνευματικὰ εύκαρπη και καλλίκαρπη και παναγιοσκέπαστη.

Αμην!!Χριστός Ανέστη Αληθώς!!

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης