Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

TenneT: Συμβάσεις 30 δισ. ευρώ για offshore αιολικά στη Βόρεια Θάλασσα

TenneT: Συμβάσεις 30 δισ. ευρώ για offshore αιολικά στη Βόρεια Θάλασσα
Το αποτέλεσμα θα είναι μια ικανότητα μεταφοράς υπεράκτιας αιολικής ενέργειας στη γερμανική και ολλανδική Βόρεια Θάλασσα

Η ευρωπαϊκή εταιρεία δικτύων TenneT υπέγραψε ένα πακέτο συμβάσεων ύψους 30 δισ. ευρώ για την εγκατάσταση 14 υπεράκτιων συστημάτων δικτύου ισχύος 2 GW έκαστο στα ολλανδικά και γερμανικά τμήματα της Βόρειας Θάλασσας.

Η ολλανδική TenneT είχε ήδη ανακοινώσει τεράστιες συμφωνίες με κοινοπραξίες που περιλαμβάνουν τις GE/Sembcorp, Hitachi Energy/Petrofac και GE/McDermott και πρόσθεσε συμβόλαια με μια συνεργασία της Siemens Energy και της ισπανικής Dragados Offshore. Ο όμιλος ενεργειακής τεχνολογίας και ο Ισπανός μηχανικός θα παραδώσουν μεταξύ τους τρεις γερμανικές ζεύξεις σύνδεσης δικτύου υψηλής τάσης συνεχούς ρεύματος (HVDC) της Βόρειας Θάλασσας – BalWin3, LanWin2 και LanWin4 – καθεμία των 2 GW.

Η εταιρεία υπέγραψε συμβάσεις για συνολικά 14 υπεράκτια συστήματα σύνδεσης δικτύου στη γερμανική και την ολλανδική Βόρεια Θάλασσα, ολοκληρώνοντας τη διαδικασία ανάθεσης συμβάσεων για τους θαλάσσιους και χερσαίους σταθμούς μετατροπέων που δρομολογήθηκαν τον Αύγουστο του 2022.

Η TenneT είχε ήδη αναθέσει 11 από αυτά τα συστήματα στα τέλη Μαρτίου, οκτώ εκ των οποίων στην Ολλανδία και τρία στη Γερμανία. Τρία ακόμη συστήματα στη Γερμανία προστέθηκαν την Πέμπτη, ενώ και τα 14 πρόκειται να υλοποιηθούν μέχρι το 2031.Σύμφωνα με την εταιρεία, η κλίμακα της πράσινης δύναμης που εμπλέκεται στις συμβάσεις θα βοηθούσε την Ευρώπη να επιτύχει τον στόχο της ΕΕ να επιτύχει περισσότερη ενεργειακή ανεξαρτησία μέσω ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Το αποτέλεσμα θα είναι μια ικανότητα μεταφοράς υπεράκτιας αιολικής ενέργειας στη γερμανική και ολλανδική Βόρεια Θάλασσα που θα παράγει ηλεκτρική ενέργεια όσο 28 μεγάλης κλίμακας σταθμοί παραγωγής ενέργειας, σύμφωνα με την εταιρεία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης